Izjemen uspeh šahistov in šahistk na članskem državnem prvenstvu v Mariboru

Ljutomerčanka Barbara Skuhala je s štirimi medaljami v posamični in ekipni konkurenci najuspešnejša šahistka na minulem državnem šahovskem prvenstvu v Mariboru

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. februar 2019 ob 13:29
Ljutomerčanka Barbara Skuhala (skrajno desno) je osvojila kar štiri medalje

Ljutomerčanka Barbara Skuhala (skrajno desno) je osvojila kar štiri medalje

V Mariboru je od 8. do 10. februarja, potekalo ekipno in posamično državno šahovsko prvenstvu v pospešenem in hitropoteznem šahu za člane in članice. V petek se je naprej 20 članskih ekip pomerilo za naslov državnega prvaka v pospešenem šahu z igralnim tempom 10 minut + 5 sekund na potezo. Po odigranih 7. krogih so si naslov državnega prvaka piigrali igralci ŠD Radenska Pomgrad 1 v postavi Denic Gjura, Jernej Skuhala, Matej Titan in Luka Skuhala. Na drugo mesto so se uvrstili šahisti iz Žalca in na tretje iz ŠK Impol Slovenska Bistrca.

 

Pri dekletih je tekmovalo šest ekip in naslov prvakinje sta si priigrali šahistki Celjskega ŠK pred šahistkama ŠD Radenska Pomgrad (Barbara Skuhala in Maja Hočevar) in ekipo ŠS Prevodi Dvojka iz Kranja za katero pa šahira Pomurka Lea Števanec.

V soboto so potekali boji na pospešenem posamičnem državnem prvenstvu. Od pomurskih šahistov in šahistk je z zasedenim tretjim mestom Barbari Skuhala uspelo stopiti na stopničke.

V nedeljo so najprej dopoldne potekali boji v ekipni konkurenci z igralnim tempom 3 minute + 2 sekundi dodatka na potezo. V članski konkurenci je tekmovalo 20 ekip, ki so odigrali devet partij in naslov državnih prvakov so si zopet priigrali šahisti ŠD Radenska Pomgrad v postavi Jernej Skuhala, Matej Titan, Luka Skuhala in Matej Grah. Drugo mesto je pripadlo šahistom iz ŠK Žalec, na tretje mesto pa so se uvrstili šahisti iz ŽŠK Maribor I.

Tudi dekleti Barbara Skuhala in Maja Hočevar v ženski ekipni konkurenci nista hoteli zaostati za svojimi moškimi klubskimi kolegi in sta tudi osvojili naslov državnih prvakinj v hitropoteznem šahu pred ekipo ŠS Prevodi Dvojka iz Kranja in Celjskim ŠK.

Takega uspeha, da bi osvojili tri od štirih možnih naslovov državnih ekipnih prvakov ni pričakoval nihče.

V popoldanskem času pa je potekalo še posamično državno prvenstvo v hitropoteznem šahu, kjer si je Barbara Skuhala z drugim mestom priigrala še četrto medaljo z osvojenim drugim mestom. Naslov državne prvakinje je osvojila Lara Janželj iz ŠK Ig tretja pa ja bila Zala Urh iz Kranja.



Več v Šport