Voznik pod vplivom alkohola zletel s ceste in z vozilom pristal na strehi

Policisti so v minulih dneh obravnavali tudi več nelegalnih prestopov državne meje

Prlekija-on.net, sreda, 13. februar 2019 ob 10:20
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 7. februarja, ob 15:38 uri so bili obveščeni o poskusu tatvine artiklov v eni od ormoških trgovin.

Ob 20.55 uri so v Središču ob Dravi prijeli dva tujca (državljana Maroka in Alžirije), katera sta pred tem ilegalno prestopila mejo.

Ob 21.40 so policisti na območju Ptuja trem osebam zasegli sumljive snovi, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po analizi, sledijo ustrezni ukrepi.

V petek, 8. februarja, ob 11:15 uri so na cestnem mednarodnem mejnem prehodu v Središču ob Dravi uspešno izročili hrvaškim varnostnim organom, v četrtek prijeta tujca.

Ob 13:00 uri so v Ormožu zaradi prehitre vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Izdan oz. vročen mu je bil tudi plačilni nalog za obe kršitvi.

Ob 15:31 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na parkirišču gostinskega lokala v Savcih. Neznani voznik, neznanega vozila in reg. številk je zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkirano prijaviteljevo vozilo in odpeljal neznano kam, ne da bi mu pred tem nudil potrebne podatke o sebi in vozilu.

Voznik pod vplivom alkohola zletel s ceste

Ob 18:31 uri so izven naselja Libanja obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola z vozilom zapeljal izven vozišča, kjer je nato vozilo obstalo na strehi. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 22:34 uri so v Hermancih obravnavali prometni dogodek in sicer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

V soboto, 9. februarja, ob 06:53 uri so imeli v postopku štiri tujce, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za tri državljane Alžirije in enega državljana Maroka. Dva tujca sta v času postopka zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom, druga dva tujca pa so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 11:10 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v trgovini v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da stranka v trgovini ni upoštevala navodil varnostnika, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o zasebnem varovanju.

Sprla sta se partnerja

Ob 21.57 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta se verbalno sprla partnerja. Ob prihodu patrulje se ena oseba ni pomirila in je nadaljevala s kršitvijo, kljub opozorilom policistom, da s kršitvijo preneha, tega ni upošteval. Zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških in izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

V nedeljo, 10. februarja, ob 07.55 so v Središču ob Dravi prijeli dva tujca, državljana Maroka in Alžirije, katera sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo. Oba tujca sta v času postopka zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom v Ljubljani.

V ponedeljek, 11. februarja, ob 12:50 uri je patrulja obravnavala prometno nesrečo II. kategorije na lokalni cesti izven naselja Godeninci. Udeležen je bil voznik osebnega avtomobila. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev določb ZPrCP.

Ob 18.58 so v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega vozila.

Ob 22.56 so bili obveščeni o dogodku v Mihalovcih, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 03.57 zjutraj so prijeli tri državljane Tunizije, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo na območju Središča ob Dravi.

V torek, 12. februarja, ob 18.30 uri so v naselju Libanja obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 04.35 so v naselju Obrež izsledili državljana Alžirije, ki je na nedovoljen način prestopil državno mejo. Pripeljan je bil v enoto, kje je bil izveden postopek.



Več v Črna kronika