Slikali so v spomin na pokojno Pavlo Krajnc

Zaprli so razstavo 7. likovne kolonije »Njena rumena«, katero so posvetili dolgoletni prijateljici

Prlekija-on.net, četrtek, 21. februar 2019 ob 11:04
Razstava 7. likovne kolonije

Razstava 7. likovne kolonije

V Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, kjer veliko pozornost posvečajo tudi kulturi, zlasti likovnemu ustvarjanju, so zaprli likovno razstavo, katere dela so nastala na likovnem druženju - koloniji prav v DSO Gornja Radgona. Likovno druženje, ki so ga poimenovali "Njena rumena", je potekalo lanskega septembra, in je bilo posvečeno spominu na dolgoletno članico Likovnega društva Gornja Radgona Pavlo Krajnc, ki je pred tem umrla. Na koloniji ustvarjena likovna dela so nato v preteklih mesecih bila javnosti na ogled prav v omenjenem domu starostnikov.

Na zaprtju razstave so se zbrali likovniki, ki so ustvarjali na delavnici, kakor tudi uporabniki VDC Gornja Radgona in stanovalci doma, ki so septembra tudi ustvarjali z likovniki. Zbrane je pozdravil direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula, ki se je likovnikom zahvalil za sodelovanje, o življenjski poti pokojne Pavle Krajnc pa je spregovorila predsednica Likovnega društva Tatjana Mijatović, ki je mimogrede pred nekaj dni bila ponovno izvoljena za vodenje društva. Med drugim je povedala, da je Pavla v društvu pustila globoko sled in bila vzor članicam in članom društva. V društvu jo pogrešajo, saj jih je nenehno motivirala za delo, bila polna idej in življenjske modrosti. Dogodka se je udeležil tudi Pavlin soprog Milko Krajnc s hčerko Katjo, ki je prisotne nagovoril z besedami hvaležnosti, saj z dogodkom, kot je bil ta, svojci lažje prebolevajo izgubo. V spomin na Pavlo Krajnc sta njena mož in hčerka, likovnice in likovnike povabila na likovno srečanje na Pavlino zadnje domovanje v Bučkovce pri Mali Nedelji, kjer bosta v poletnih mesecih z Likovnim društvom Gornja Radgona pripravila likovno srečanje oz. kolonijo Pavli v spomin.

Dogodek zaprtja razstave v DSO Gornja Radgona je obogatila mlada obetavna vokalistka, Aneja Šoštarič ob glasbeni spremljavi Valterja Klemeniča. Nastala likovna dela so sedaj postala last DSO Gornja Radgona in bodo lepšala bivalne prostore stanovalcev doma.



Več v Kultura in izobraževanje