Občni zbor TD Cven

Sprejeti so bili tudi trije novi člani

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. februar 2019 ob 08:45
Občni zbor TD Cven

Občni zbor TD Cven

Večina dejavnih članov Turističnega društva Cven smo se zbrali v svojem toplem domu, da bi pregledali uspešno delo v preteklem letu in si zadali realne cilje za celo leto 2019. Predsednik Janko je podal obe poročili, za nazaj in za naprej. Ker se je potožil, da ni energični predsednik, mu pa lahko priznamo, da je nadvse delaven in glasen. Ker je tako uspešen, nihče ne sliši rad njegove napovedi, da bo prepustil vodenje drugemu po vseh teh letih razdajanja. Člani smo bili enotnega mnenja, da pač takega razmišljanja ne sprejemamo, če želimo, da društvo še naprej tako uspešno dela. Tudi pet gostov (predstavnik občine, Krajevne skupnosti Cven, PGD Cven, KD Cven, vrtca in šole Cven), ki so se odzvali vabilu, so podali hvalo o uspešnem delu in sodelovanju društva, ki vsekakor uspešno ohranja in predstavlja tradicionalna kmečka dela in običaje, ki počasi tonejo v pozabo in jih marsikdo ne pozna več.

To je bila tudi prilika za seznanitev s pogoji delovanja in predlaganje rešitev, predvsem v pogovoru s prisotnim podžupanom občine Ljutomer g. Jankom Špindlerjem, ki je izrazil priznanje društvu, da uspe organizirati toliko koristnih prireditev, pri tem, ko dobi le manjši del potrebnih sredstev iz proračuna, večji del pa jih pridobimo sami in pri tem vložimo še ogromno prostovoljnega dela. Napovedal je tudi ustanovitev nekakšne brezplačne turistične koordinacije na nivoju občine, ki bi lahko odpravila tudi nekatere težave, na katere je naš predsednik opozoril (npr. prevzemanje in podvajanje dogodkov, prekrivanje terminov dogodkov, ...).

Sprejeti so bili tudi trije novi člani, ki pa ne bodo bistveno popravili starostne sestave. Po prijetni izmenjavi mnenj v uradnem delu, je prišla na vrsto pogostitev s preprosto domačo hrano in pijačo. Na krožnikih so se znašli izdelki iz dveh že izvedenih prireditev: KOLINE, POPEKANJE in TRGATEV. Na koncu pa se je kar nekaj članov posvetilo »globoko miselni« igri - kartanju.

Janče Gartner



Več v Kultura in izobraževanje