Nejc Zavratnik maestralno v Beogradu

Znova odličen mednarodni dosežek dijaka radgonske glasbene šole

Prlekija-on.net, nedelja, 3. marec 2019 ob 09:58
Osvojili je najvišjo priznanje - Laureate, z vseh možnih 100 točk

Osvojili je najvišjo priznanje - Laureate, z vseh možnih 100 točk

V Glasbeni šoli Gornja Radgona, ki bo prihodnje leto obeležila častitljivo 70-letnico obstoja in uspešnega delovanja, so upravičeno ponosni na svoje učence in mentorje. Redko se namreč zgodi slovensko ali mednarodno tekmovanje, kjer nastopajo mladi radgonski glasbeniki, da slednji ne bi posegli po visokih dosežkih in priznanjih. In to se je potrdilo tudi te dni, ko je za odličen dosežek poskrbel mladi in nadarjeni saksofonist Nejc Zavratnik iz GŠ Gornja Radgona.

Ob klavirski spremljavi Anastazije Vezonik Ribić in pod vodstvom mentorja Roka Volka, je namreč Nejc na 17. mednarodnem tekmovanju "Davorin Jenko 2019" v Beogradu, v svoji kategoriji na saksofonu zaigral izvrstno in osvojili najvišjo priznanje - Laureate, z vseh možnih 100 točk.

Seveda je na takšen, najvišji možni doseženi rezultat na priznanem mednarodnem tekmovanju v Beogradu, ponosen tudi ravnatelj Glasbene šole Gornja Radgona, mag. Tomaž Polak, ki je čestital tekmovalcu, mentorju in korepetitorki, ter jim zaželel tovrstne dosežke tudi v bodoče.



Več v Kultura in izobraževanje