Karnevalska dvorana doživela svoj pustni vrhunec z Velikim karnevalskim balom

Mnoge Ptujčanke in Ptujčani so se namaskirani udeležili plesa in s svojimi maskami sodelovali v izboru najboljše

Prlekija-on.net, nedelja, 3. marec 2019 ob 10:30
Veliki karnevalski bal na Ptuju

Veliki karnevalski bal na Ptuju

Sinoči je Karnevalska dvorana doživela svoj pustni vrhunec z Velikim karnevalskim balom. Pustna sobota, ki se je na Ptuju začela z mestnim pustnim korzom, se je iztekla v živahno karnevalsko noč. Mnoge Ptujčanke in Ptujčani so se namaskirani udeležili plesa in s svojimi maskami sodelovali v izboru najboljše. Veliki karnevalski bal v okviru Kurentovanja na Ptuju velja za največji tovrstni ples pustnih mask v Sloveniji in v tem delu Evrope.

Tudi letos je več tisoč Ptujčanov in njihovih gostov iz Slovenije in tujine izrazilo in izživelo svojo urbano kulturo maskiranja in karnevalskega duha.

Bal se prične s slavnostno nagrado, ki skupaj z glasbenim programom, ki so ga letos ustvarjali Joško Čagalj - Jole, Skupina Smile, Mambo Kings in DJ Timi, ustvari odlično pustno zabavo, znano daleč naokrog. Vrhunec večera je nedvomno izbor in podelitev nagrad najlepšim maskam, ki sta jih podelila 17. princ karnevala Jakob Zekel Videmski in predsednik Kurentovanja ter generalni sekretar FECC Branko Brumen.

Veliki karnevalski bal se je nadaljeval pozno v noč, ko so se dogajanju v Karnevalski dvorani pridružile tudi mnoge druge maske. Ptuj je to noč živel karneval.

Več fotografij najdete tukaj.

Foto: Stanko Kozel



Več v Družabno