David Roškar postal podžupan Gornje Radgone

Radgonski župan Stanislav Rojko s 1. marcem imenoval novega podžupana

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. marec 2019 ob 07:42
David Roškar

David Roškar

Potem, ko so tudi v občini Gornja Radgona že pred časom podpisali "koalicijsko pogodbo", v kateri so predstavniki petih (Lista za Gornjo Radgono, SDS, DeSUS, N.Si in SLS) izmed devetih strank in list z 12 od 21 članic in članov občinskega sveta, ima sedaj radgonska občina tudi novega podžupana. Župan Stanislav Rojko (Lista za Gornjo Radgono) je namreč s 1. marcem za to funkcijo imenoval Davida Roškarja (SDS), ki bo funkcijo opravljal nepoklicno.

David Roškar je bil rojen 21.3.1968 v Mariboru, stanuje pa v Črešnjevcih, kjer je preživljal tudi otroštvo. Po osnovni šoli, katero je obiskoval v Gornji Radgoni, se je vpisal na Srednjo strojno šolo v Murski Soboti, smer strojni tehnik in jo leta 1988 uspešno končal. Po končani srednji šoli se je vpisal na Fakulteto za strojništvo v Mariboru. Leta 1997 je na tej fakulteti diplomiral in pridobil izobrazbo univerzitetnega diplomiranega inženirja. Istega leta se je zaposlil na Gimnaziji v Murski Soboti kot učitelj matematike, kjer je nadomeščal sodelavko na porodniškem dopustu. Leta 1998 se je zaposlil na Srednji poklicni in tehniški šoli, kjer je zaposlen tudi danes na mestu učitelja strokovno teoretičnih predmetov.

Novi radgonski podžupan, ki od vseh pričakuje tvorno sodelovanje v korist vseh občanov, je član večih društev, ki delujejo v občinah Gornja Radgona in Radenci. Je tudi večletni član Občinskega sveta občine Gornja Radgona in Statutarne komisije, ki deluje kot redno delovno telo omenjenega občinskega sveta. Je tudi veliki ljubitelj športa in član ŠD Radenci...



Več v Politika