V občini Razkrižje organizirali prireditev namenjeno mednarodnemu dnevu maternega jezika

Spremljali smo, kako je vzklila in rasla ljubezen do slovenske dežele, ki je za svojo samostojnost potrebovala več kot tisoč let

Prlekija-on.net, sreda, 6. marec 2019 ob 09:15
Prireditev ob mednarodnem dnevu maternega jezika

Prireditev ob mednarodnem dnevu maternega jezika

V nedeljo, 3. marca, je v Domu kulture Razkrižje že 5. leto zapored potekala prireditev namenjena mednarodnemu dnevu maternega jezika. Uvodoma je zbrane nagovoril župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič. Slavnostna govornica je bila diplomirana igralka, profesorica strokovnih predmetov za gledališče na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, Dunja Zupanec.

Skozi pesmi in pesniško besedo Valentina Vodnika, Franceta Prešerna, Simona Jenka, Otona Župančiča, Svetlane Makarovič smo slišali, kako so o Sloveniji in njenih ljudeh, pesniki razmišljali v različnih obdobjih in zgodovinskih okoliščinah. Spremljali smo, kako je vzklila in rasla ljubezen do slovenske dežele, ki je za svojo samostojnost potrebovala več kot tisoč let.

Nastopili so: učenke in učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje, dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Ljutomerski oktet in člani dramske sekcije KUD Razkrižje. Scenarij za dogodek je pripravila učiteljica na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, prof. Bojana Pergar Stolnik.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Predstavitev pesniške zbirke Če imaš domišljijo

Predstavitev prve zbirke pesmi Ljudmile Milice Zmazek

nedelja, 22. september 2019 ob 18:12
Slovenec Zdravko in Avstrijec Gerhard razstavljata v hotelu Kaiser von Österreich

»Carski praženec« gasilcem navrgel 550 evrov

nedelja, 22. september 2019 ob 11:25