Gasilke in gasilci PGD Trnovci so se zbrali na »pustnem« občnem zboru

67. redni letni občni zbor društva in pustna zabava z izborom najboljših mask

Ivan Trunk, četrtek, 7. marec 2019 ob 10:33
Pustna zabava PGD Trnovci

Pustna zabava PGD Trnovci

V soboto, 2. marca, so gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Trnovci v njihovem gasilskem domu pripravili 67. redni letni občni zbor društva in pustno zabavo z izborom najboljših mask. Zbrane je najprej pozdravil Matej Belšak predsednik PGD Trnovci, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodila Petra Prelogar. Po izvolitvi delovnega predsedstva je bilo na dnevnem redu branje poročil: predsednika - Matej Belšak, poveljnika - Jernej Horvat, blagajničarke - Irena Čeh, nadzornega odbora - Milan Rajh, vodje žena - Marija Majcen, vodje mladine - Robert Majcen in verifikacijske komisije - Ciril Rep.

V poročilu predsednika za letu 2018 je bilo med drugim povedano naslednje: organizacija občnega zbora in pustne zabave, organizacija prvomajskega pohoda na Gomilo, priprava gasilske veselice v začetku junija z ansamblom Murni, obiskali so proslavo ob 80-letnici PGD Pršetinci in pripravili kostanjev piknik za članice in člane. Za leto 2019 načrtujejo naslednje prireditve in aktivnosti: priprava občnega zbora za leto 2019, organizacija prvomajskega pohoda na Gomilo, priprava gasilske veselice v začetku junija z ansamblom Klateži in obisk drugih prireditev.

V poročilu poveljnika za leto 2018 je razbrati naslednje: operativni gasilci so bili trikrat aktivirani v požarih v občini Sveti Tomaž, enkrat so pomagali vaščanu, kateremu je sneg uničil streho, enkrat so posredovali po divjanju neurja meseca junija, decembra so pomagali eni osebi z defribilatorjem ter pomoč pri prenosu te osebe v helikopter in priprava ekip za gasilska tekmovanja.

Na koncu uradnega dela je bila podelitev zahval, priznaj in napredovanj ter beseda gostov. Od gostov so zbrane na občnem zboru pozdravili in nagovorili: Mirko Cvetko župan občine Sv. Tomaž, Mirko Lovrec predsednik GZ Sv. Tomaž, Albin Belšak poveljnik GZ Sv. Tomaž, Janko Kopušar župan občine Šmartno ob Paki in predstavniki drugih društev.

Po končanem uradnem delu je bila pogostitev gostov in pustna zabava z ansamblom Zagon ter ples v maskah.



Več v Družabno