Popoldansko sladkanje s tortami v DOSOR-ju

Kar tri torte naenkrat, slavljenke in odhajajoče

Filip Matko Ficko, torek, 12. marec 2019 ob 19:24
Medicinska sestra Mili s sodelavkami

Medicinska sestra Mili s sodelavkami

Že od samega začetka delovanja DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, od leta 2008, je stanovalka v DOSOR-ju Ema Matijevič. Čeprav v naslovu članka piše »odhajajoče«, ona še ne odhaja, pač pa je še kako »vpeta« v vsakdanja dogajanja v domu, čeprav so ji zadnja leta že malce »v napoto«, ima jih namreč 81. Vsa leta je skoraj nepogrešljiva v domski restavraciji, kjer skrbi za higieno pribora. Nekaj tega se je »priučila«, ko je bila kot »gastarbajterica« na delu v Nemčji, tudi v domovih za starejše.

Pri DOSOR-jevi domski slaščičarki Jolandi je torto Ema Matijevič naročila ob svojem rojstnem dnevu. Bilo je na voljo še pecivo, stanovalec Pavle Zvara pa je skrbel za zdravice, kajti ni manjkalo sortno in peneče vino, pa tudi čaja in kave je bilo za vse dovolj.

Prav tako pa je že od začetka, od julija 2008 dalje, kot medicinska sestra v tem domu zaposlena Lyudmyla Gaber oziroma Mili, kot jo kličejo stanovalke in stanovalci. Ob lanskoletnem glasovanju za »naj šesterico« super zaposlenih v domovih starejših po Sloveniji, ki jo je opravil časopis Delo oziroma njegova posebna izdaja Super 50, se je Mili uvrstila med teh šest. Toda po desetih letih v DOSOR-ju se Mili poslavlja in odhaja na novo delovno mesto, v Dom Lukavci, drugi največji posebni socialno varstveni zavod v Sloveniji, ki deluje že od leta 1952 dalje (Občina Križevci). Kar dve torti, okrašeni z DOSOR-jevim srčkom (zaščitni znak tega doma !), je sama doma pripravila Mili, kot sladki spomin na desetletnico v DOSOR-ju.

Tako so se sladkanja udeležili stanovalke in stanovalci z njunega oddelka, prišli so zaposleni DOSOR-ja po slovo k odhajajoči sodelavki, pa tudi nekaj DOSOR-jevih prostovoljcev se je oglasilo. Pravo slavje !



Več v Družabno