Neznanec se je znesel nad fasado in okni ljutomerskega sodišča

Do sedaj še neznani storilec, ki najbrž ni bil zadovoljen s kakšno sodbo, je ponoči popisal stene in polomil nekaj oken na Okrajnem sodišču v Ljutomeru

Prlekija-on.net, petek, 22. marec 2019 ob 09:251
Popisana fasada

Popisana fasada

Policijsko poročilo je danes zjutraj navajalo, da so policisti na območju Ljutomera obravnavali poškodovanje tuje stvari. Pri tem je šlo za vandalizem, kjer so se do sedaj neznani storilci oz. storilec v noči na petek znesli nad stavbo Okrajnega sodišča v Ljutomeru ter popisali fasado in razbili šipe na oknih. Polomljenih je bilo več stekel, na fasadi pa je zapisano "Klic na pomoč" ter "Simbolno dejanje".

Za storilcem še zbirajo obvestila

Zgodilo se je v petek malo pred 4. uro zjutraj, ko so policisti Policijske postaje Ljutomer med kontrolo mesta opazili poškodovanje javne ustanove v Ljutomeru. "Z opravljenim ogledom in z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci s sprejem popisali fasado zgradbe in z granitnimi kockami zlomili tri stekla na oknih. Nastalo je za okrog 2.000 evrov škode. Policisti za neznanimi storilci zbiramo obvestila," so sporočili iz PU Murska Sobota.

Kot vse kaže so se očitno sodniki Okrajnega sodišča v Ljutomeru nekomu izmed državljanov, ki so jim sodili, močno zamerili. Neznanec, kateremu naj bi sicer policisti že bili na sledi, saj naj bi bil stari znanec vseh organov pregona, je namreč v noči na petek popisal stene ter polomil stekla na najmanj treh oknih, v notranjost objekta pa je skozi okna zletelo tudi kar nekaj granitnih kock. A čeprav storilca menda že poznajo, mu je najprej potrebno kaznivo dejanje poškodovanja ali uničenja tuje lastnine dokazati.

Obveščeno je bilo tudi vodstvo sodišča, v petek dopoldan si je razdejanje ogledal tudi predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti, sodnik Branko Palatin, ki je dejal, da policisti opravljajo preiskavo, sami pa bodo kar se da hitro sanirali škodo na stavbi.



Več v Črna kronika