S prekmurskimi ljudskimi pesmimi počastili 100-letnico združitve Prekmurja z matično domovino

S pesmijo, plesom in dramskimi prizori so pevci poslušalce popeljali skozi stoletje med leti 1919 - 2019

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. april 2019 ob 19:01
Koncert Čas spreminja

Koncert Čas spreminja

Pevci in pevke MePZ Štefana Kovača iz Murske Sobote so pod vodstvom Tomija Bušinoskega, v petek, 5. 4. 2019, v Gledališču Park navdušili številne poslušalce. Na 52. pomladnem koncertu so s prekmurskimi ljudskimi pesmimi počastili 100-letnico združitve Prekmurja z matično domovino in tako pokazali, da so se z ljudmi in dogodki spreminjale tudi pesmi. V goste so povabili folkloriste iz OŠ Beltinci, ter pevski zbor Gimnazije Murska Sobota. Z dvema pesmima so se predstavili tudi Stari Kovači.

S pesmijo, plesom in dramskimi prizori so pevci poslušalce popeljali skozi stoletje med leti 1919 - 2019. Pesmi so izražale veselje, ljubezen, hudomušnost, kot tudi trpljenje, žalost in pomanjkanje, ki je skozi čas spremljalo prekmurskega človeka. Koncert se je zaključil s skupnim petjem vseh zborov in tako simbolično pokazal, da je napredek v sodelovanju in sinergiji vseh generacij.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje