Pripravili 4. srečanje novorojencev

Poleg denarne pomoči, je županja vsakemu otroku predala simbolno darilo - lipo, ki jo bodo starši lahko posadili na domačem vrtu in bo rasla skupaj z otrokom

Prlekija-on.net, torek, 16. april 2019 ob 08:31

V petek, 12. aprila, so v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah pripravili že 4. srečanje novorojencev, ki se je odvijalo v avli Podružnične osnovne šole Vitomarci. Na srečanje novorojencev rojenih v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah v letu 2018 so povabili 20 otrok. Število novih rojstev je v letu 2018 sledilo preteklim letom, kar jih izjemno veseli. Vsako rojstvo prinese v družino veliko veselje, saj mali zakladki polepšajo življenje vsakogar. Otrok je največji zaklad in darilo, ki se ne da meriti v nobeni vrednosti, enostavno je neprecenljiv.

Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah po sklepu občinskega sveta vsem družinam ob rojstvu otroka nameni tudi denarno pomoč. Kljub temu pa so otroci tudi letos prejeli še simbolična darilca, ki jih bodo trajno spominjala na rojstvo. Po kratkem programu, ki so ga pripravili najstarejši otroci vrtca Vitomarci, je županja Darja Vudler vsakemu otroku predala simbolno darilo - lipo, ki jo bodo starši lahko posadili na domačem vrtu in bo rasla skupaj z otrokom.

Sledil je ogled prostorov vrtca, ki ga nekateri od njih že obiskujejo, nekateri pa ga bodo začeli v jeseni, ter zaključek sprejema s pogostitvijo, ki so jo pripravile članice Društva gospodinj Vitomarci.



Več v Kultura in izobraževanje