Zlatica Becci odprla svoj atelje

Filip Matko, sreda, 10. november 2010 ob 21:29
Zlatica Becci in Aleš Arih

Zlatica Becci in Aleš Arih

V hotelu Radin v Radencih, v nekdanjih prostorih zlatarstva, je 9. novembra svoj atelje odprla slikarka Zlatica Becci. Danes 62-letna slikarka, ki živi in ustvarja v Turjancih, je po rodu s Ptuja. Končala je osnovno in poklicno trgovsko šolo, nato pa še srednjo komercialno šolo v Murski Soboti.

Glas umetnosti jo je zvabil v svet in od leta 1970 do 1974 je obiskovala likovno akademijo ABC v Parizu ter se istočasno izpopolnjevala tudi pri profesorju in akademskem slikarju Gašparju Bolkoviću - Piku v Nemčiji. Tako je svojo prvo samostojno razstavo pripravila leta 1974 v Ravensburgu v Nemčiji, po vrnitvi domov pa so sledile številne domače razstave, samostojne in skupinske. Doslej je v svojem slikarskem opusu nanizala že 31 razstav.

Na otvoritvi njenega samostojnega ateljeja v Radencih (odprt bo ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9. do 12. ure) je o njenem delu in slikanju ter številnih razstavah spregovoril direktor Pokrajinskega muzeja na Ptuju Aleš Arih, otvoritve pa so se udeležili številni sorodniki in prijatelji umetnice, ki so ji ob tem zaželeli veliko uspeha pri nadaljnjem umetniškem ustvarjanju ter prodaji ustvarjenih del.


Več v Družabno