Pri gašenju se je huje poškodoval gasilec, ki je padel v globino

Za gašenje požara v Lenartu je bilo aktiviranih 133 gasilcev in 29 intervencijskih vozil

Prlekija-on.net, nedelja, 21. april 2019 ob 07:55
Gašenje požara v Lenartu, foto: PGD Sveta Ana

Gašenje požara v Lenartu, foto: PGD Sveta Ana

V povezavi o ponovnem požaru v gospodarski družbi v Lenartu, kjer je v petek ponovno zagorelo, so iz PU Maribor poročali o dosedanjih ugotovitvah. Z zbiranjem obvestil in ogledom so ugotovili, da je do požara prišlo okoli 17.47 ure na odpadkih oziroma ostankih kovinske embalaže (pločevinke ipd.) ter ostankih trde plastike, kateri so bili sortirani in stisnjeni v bale. Navedene bale so bile nameščene v odprtem delu skladišča, ki se nahaja v sklopu ograjenega dela gospodarske družbe. Navedeni odpadki so bili namenjeni za uničenje oziroma sežig.

Prav tako pa se je v bližini nahajal del odpadkov, kateri je že bil predelan oziroma zmlet v manjše kose. Ti odpadki so se nahajali na kupu, vendar jih požar ni zajel.

Za gašenje je bilo aktiviranih 133 gasilcev in 29 intervencijskih vozil. Gasilci so požar lokalizirali oziroma omejili nato pa nadaljevali s hlajenjem in gašenjem odpadkov, ki so jih premeščali.

Pri gašenju požara se je okoli 18.00 uri z dimom poškodoval delavec gospodarske družbe, zaradi česar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Zdravstveni dom Lenart in nato v UKC Maribor. Prav tako se je pri intervenciji okrog 18.40 ure huje poškodoval gasilec, ki je padel v globino okoli 2,5 metra. Omenjeni je bil z reševalnim vozilom prepeljan v UKC Maribor.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja požara, do sedaj natančnega vzroka požara ni bilo mogoče ugotoviti.

Materialna škoda na objektih ni nastala, goreli pa so odpadki, ki so namenjeni uničenju s sežiganjem in je tako nastala škoda zaradi višje cene kurjenja, ki je posledica večje vlažnosti odpadkov. Nestrokovna ocena škode je 5.000 evrov.

Z zbiranjem obvestil in pregledom dokumentacije bodo nadaljevali. Po vseh zbranih obvestilih bodo o zadevi z ustreznim dokumentom obvestili ODT v Mariboru.



Več v Črna kronika