»Babica in dedek sta moja sreča«

Za babice in dedke so otroci in vzgojiteljice pripravili kulturni program, obogaten s pesmimi, deklamacijami, plesom...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. april 2019 ob 10:22
Srečanje babic in dedkov v vrtcu Mala Nedelja

Srečanje babic in dedkov v vrtcu Mala Nedelja

Pod tem naslovom se je na predpraznični veliki četrtek v vrtcu Mala Nedelja odvila že tradicionalna prireditev, na kateri so se srečali babice in dedki. Za njih smo otroci in vzgojiteljice pripravili kulturni program, obogaten s pesmimi, deklamacijami, plesom...

Četudi v tej naglici pozabimo na bližino bližnjega, babice in dedki na vnuke nikoli ne pozabijo. To so namreč druženja, ki prinašajo srečo. Pravijo, da recepta za srečo ni, da si ga vsak piše sam. A prav gotovo so najsrečnejši vnuki in vnukinje takrat, ko se lahko stisnejo v objem starih staršev in jim z veliko vnemo pripovedujejo novice iz vrtca. In potem objemi...so tisti, ki zdravijo, za tiste, ki jih dajejo in za tiste, ki jih prejemajo. Imajo čudežno moč in nas delajo srečne. 

Z željo, da v nadaljnje še naprej skupaj z njihovimi vnuki in vnukinjami najdejo srečo v majhnih vsakdanjih stvareh, ki jih ne more kupiti noben denar: objem, dotik, poljubček, nasmeh in lepa prijazna srčna beseda in dejanje ljubezni, ki ju premoreta le babica in dedek.

Preveč smo se že navadili, da govorimo »Nimam časa«. Toda čas imamo in to celih 24 ur na dan - vsak dan. Vprašanje pa je, čemu ga namenimo. Gotovo je nujno treba del časa nameniti službi in obveznostim doma, toda lepo si je vzeti čas tudi za kakšno od stvari, kot so : čas za moža/ ženo, čas za otroke, vnuke, vnukinje, za prijatelje, čas za humor, za spodbude in pohvale, za skupno druženje, kot je bilo današnje.

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja
Foto: Branko Košti



Več v Najmlajši