V prometni nesreči umrl 10-letni otrok

Otrok je začel zavijati v levo na stransko cesto, voznik motornega kolesa pa ga je pričel prehitevati in pri tem s prednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zaradi česar sta oba padla po vozišču

Prlekija-on.net, torek, 23. april 2019 ob 06:54
Cesta je bila več ur popolnoma zaprta

Cesta je bila več ur popolnoma zaprta

V ponedeljek smo že poročali o prometni nesreči, ki se je zgodila izven kraja Ledinek, iz PU Maribor pa so zvečer sporočili, da je v ponedeljek, 22. aprila, okoli 16.15 ure bil OKC PU Maribor obveščen, da se je na regionalni cesti Trate - Lenart, izven naselja Ledinek, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in otrok kot voznik kolesa. Na kraj so bili napoteni policisti in reševalci, ki so nudili pomoč poškodovanima.

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da se je le ta zgodila ob 16.10 uri na regionalni cesti izven naselja Ledinek. Ugotovili so, da sta bila v nesreči udeležena 45-letni voznik motornega kolesa in 10-letni kolesar. Do nesreče je prišlo, ko sta voznik motornega kolesa in kolesar vozila iz smeri Trat proti Lenartu. V bližini km označbe 7 je otrok začel zavijati v levo na stransko cesto, voznik motornega kolesa pa ga je pričel prehitevati in pri tem s prednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zaradi česar sta oba padla po vozišču. Otrok med vožnjo kolesa ni uporabljal zaščitne čelade in je bil v prometu udeležen sam.

Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske, ki je opravil prevoz poškodovanega otroka v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je bil hudo telesno poškodovan. Tudi voznik motornega kolesa je bil v UKC odpeljan z reševalnim vozilom, kjer so ugotovili, da je lažje telesno poškodovan. Voznik motornega kolesa je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal (0,00 mg/l), da voznik ni vozil pod vplivom alkohola.

Ob 22.28 uri pa je bil OKC PU Maribor obveščen, da je otrok, ki je bil udeležen v nesreči, na žalost umrl.

V nesreči je nastala tudi premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni 1.150 evrov.



Več v Črna kronika