Biserno poroko sta obeležila Elizabeta in Slavko Vršič iz Kraljevcev

Dva otroka, pet vnukov in devet pravnukov

Prlekija-on.net, torek, 23. april 2019 ob 07:46
Slavko in Elizabeta sta kljub zrelim letom zelo čila, foto: Ludvik Kramberger

Slavko in Elizabeta sta kljub zrelim letom zelo čila, foto: Ludvik Kramberger

Med nami so redki tisti zakonci, ki jim je dano, da bi dočakali 60 let skupnega zakonskega življenja, oziroma biserno poroko. In med tistimi, ki sta to doživela sta tudi Elizabeta in Slavko Vršič iz Kraljevcev v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ki sta nam, po prejetju spominske listine iz rok dosedanjega predsednika DU Sv. Jurij ob Ščavnici, Marjana Korelca, zaupala nekaj podatkov iz svojega skupnega zakonskega življenja. Ker Slavko izhaja iz Župetincev, sta ob visokem zakonskem jubileju, cerkveni obred opravila v cerkvi Sv. Antona v Cerkvenjaku, kjer je mašo in obred opravil upokojeni nadškof dr. Franc Kramberger.

Elizabeta se je rodila leta 1933 v Kraljevcih, Slavko pa pet let pozneje, leta 1938 v Župetincih. Po poroki, davnega leta 1959 sta po ženinih starših v Kraljevcih prevzela 4 ha veliko posest. S pridnim delom in dobrim gospodarjenjem sta dokupila zemljo, tako da sedaj kmetija obsega 15 ha. Oba sta se vse življenje posvetila kmetovanju. Slavko pa je pet let delal v Avstriji, da je tako služil denar za napredek kmetije. V zakonu sta se jima rodila sin Ivan in hčerka Jelka, ki ima družino na Cankovi. Danes jo z obiski razveseljuje pet vnukov in devet pravnukov.

Vesela sta, da sin Ivan nadaljuje kmetovanje na njuni posesti. Ker sta še pri močeh mu kolikor pač zmoreta, rada pomagata pri delih na kmetiji. Zanimivo je, da sta tudi zvesta bralca časopisov, saj v njihovo hišo prihajajo Vzajemnost, Kmečki glas, Slovenske novice in Družina, ob tem kupujeta še lokalni štirinajstdnevnik Prepih, ki izhaja v Gornji Radgoni. Ob branju rada poslušata tudi radio, predvsem radio Slovenske gorice iz Lenarta.



Več v Kultura in izobraževanje