Obisk medvedka Henryja

Filip Matko, sobota, 13. november 2010 ob 15:09
Obisk medvedka Henryja

Obisk medvedka Henryja

K prvošolcem Osnovne šole Radenci je v petek, 12. novembra, prišel na obisk eden izmed medvedkov. Pa se ga najmlajši šolarji prve triade niso nič prestrašili. Obiskal jih je namreč medvedek Henry. Prišel je iz najstarejše svetovne humanitarne organizacije Rdeči križ.

Z otroci se je pogovarjal o tokratni jeseni, ki je prišla v deželo ter o jesenski skrbi živalic v gozdu za preživetje in njihovi skrbi pred prihajajočo zimo ter o morebitni medsebojni pomoči, ko nastopijo težave v vsakdanjem življenju. Ves razgovor je bil tudi v povezavi z Rdečim križem. Ideja te humanitarne organizacije je namreč že 156 let prisotna v vseh delih sveta, Rdeči križ in Rdeči polmesec pa sta organizirana kar v 186 državah.

Saj je svet, na katerem živimo, vse, kar imamo. Četudi se nam zdi velik, ga lahko človek kaj hitro uniči, če ne bo pazil na naravo. Čiščenje odpadkov na zelenicah in v gozdovih, zbiranje papirja, stekla, oblačil – vse to naravi pomaga, da ostane nedotaknjena. In v tej naravi so številne naše prijateljice – živali in rastline. Brez njih tudi za nas ni življenja. In zatorej medvedek Henry iz Rdečega križa opominja prav to.


Več v Najmlajši