Radgončan Robert Vukan pomočnik Skomine v finalu Lige prvakov

Damir Skomina bo s svojo ekipo delil pravico na najpomembnejši tekmi letošnje sezone Lige prvakov

Prlekija-on.net, torek, 14. maj 2019 ob 14:46
Robert Vukan

Robert Vukan

Z Uefe so sporočili, da je sojenje na tekmi med Tottenhamom in Liverpoolom, ki bo 1. junija v Madridu, zaupala Slovencu. Damir Skomina bo tako s svojo ekipo delil pravico na najpomembnejši tekmi letošnje sezone Lige prvakov. Pomagala mu bosta Ljubljančan Jure Praprotnik in Robert Vukan iz Gornje Radgone.

"Sojenje v finalu Lige prvakov zame predstavlja izjemno čast, obenem pa gre za še večjo odgovornost," je v prvem odzivu povedal Skomina.

To bo drugi finale evropskih tekmovanj v članski kategoriji za Skomino in slovenske sodnike v zgodovini samostojne Slovenije. Skomina je na mednarodni listi sodnikov od leta 2003, vse od sezone 2011/2012 pa je prav vsako leto sodil polfinalno tekmo ene izmed evropskih tekmovanj. Sodniški odbor Uefe mu je trikrat zaupal sojenje polfinala Lige prvakov, petkrat polfinale evropske lige, leta 2017 pa je delil pravico na finalni tekmi evropske lige med Ajaxom in Manchester Unitedom. Leta 2012 je Skomina sodil še tekmo evropskega Superpokala, leta 2016 pa četrtfinale Eura 2016.

Četrti sodnik bo Antonio Mateu Lahoz iz Španije, video sodnik pa Danny Makkelie iz Nizozemske.