Policisti obveščeni o kaznivem dejanju posilstva

Z zbiranjem obvestil nadaljujejo, po vseh zbranih obvestilih bo izveden ustrezen ukrep

Prlekija-on.net, petek, 17. maj 2019 ob 15:55
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 16. maja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 09.08 uri so opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari na škodo Slovenskih Železnic. Opravljen je bil ogled. Sledi kazenska ovadba.

Ob 09.30 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju Posilstva. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden ustrezen ukrep.

Ob 10.00 uri so na MP Središče ob Dravi, hrvaškim varnostnim organom predali tujca, kateri je ilegalno prestopil državno mejo.

Ob 11.15 uri je 52-letni moški vozil osebni avtomobil, ki mu je bil pripet lahki priklopnik, po lokalni cesti v naselju Velika Nedelja, iz smeri Drakšla proti Mihovcem pri Veliki Nedelji. Ko je pripeljal v bližino OŠ Velika Nedelja, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, se mu je, zaradi neizpravnosti delov povezave med vlečnim in priklopnim vozilom, odpelo priklopno vozilo. To je nekontrolirano zapeljalo v desno na hodnik za pešce, po katerem so takrat prihajali učenci 3.razreda osnovne šole. Priklopno vozilo je na hodniku za pešce trčilo v dva pešca-otroka. Oba otroka so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. En od njiju je utrpel hude, drugi lažje telesne poškodbe. Policisti bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Ob 13.35 uri so vozniku tovornega vozila s sklepom odvzeli dokumente zaradi neplačila globe. Dokumenti bodo vrnjeni po plačilu globe. Ob 17.53 uri so v naselju Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 20.45 so bili obveščeni o dogodku v Žerovincih. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo. Ob 00.22 so zdravstvenim delavcev nudili asistenco pri postopku s pacientom.

Ob 00.34 so bili napoteni na povoženje divjadi na relacijo Pavlovci - Miklavž pri Ormožu. Vozniku osebnega avtomobila, kateri si je pri povoženju srne poškodoval vozilo so izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

Do 19. 5. 2019 poteka evropsko usklajen nadzor tovornih vozil in avtobusov » TRUCK & BUS«. Do vključno 31. 5. 2019 bodo policisti izvajali poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Te aktivnosti potekajo na območju celotne Republike Slovenije, v njih sodelujejo različni organi in organizacije, vodi in koordinira pa jih Javna agencija RS za varnost prometa.

Opravljali bodo tudi naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25