Srečanje starejših krajanov KS Radoslavci

Najstarejša udeleženca druženja sta bila Angela Vrbnjak in Janez Žnidarič

Branko Košti, sobota, 18. maj 2019 ob 09:05
Srečanje starejših krajanov KS Radoslavci

Srečanje starejših krajanov KS Radoslavci

Občina Ljutomer in KS Radoslavci, sta ob pomoči KO RK Radoslavci, v petek, 17. maja, pripravili tradicionalno srečanje krajank in krajanov, starih sedemdeset in več let.

Zbrani v gasilskem domu v Radoslavcih so z zanimanjem spremljali kulturni program, katerega so za njih pripravili učenke OŠ Mala Nedelja, ljudske pevke Soside iz KD A. Krempl, njihovi vsakoletni gostje, pevska skupina iz Doma starejših občanov Ljutomer s harmonikarjem Marjanom, članice literarne sekcije pa so prebrale nekaj pesmi iz lani izdane pesniške zbirke Kava za dušo in srce.

V imenu organizatorjev sta zbrane nagovorila in jim zaželela prijetno druženje predsednik KS Radoslavci Janez Rudolf in občinski svetnik Ludvik Rudolf v imenu Občine Ljutomer, Silva Duh, predsednica OZ RK Ljutomer je v kratkem predstavila aktivnosti rdečega križa v skrbi za pomoč pomoči potrebnim, spodbudne besede pa so jim namenila še Ludvik Horvatič v imenu DU Ljutomer, ravnateljica OŠ Mala Nedelja Breda Žunič in Marjan Jelen iz DSO Ljutomer. Predsednik KS Janez Rudolf in član občinskega sveta Ludvik Rudolf, sta obdarila najstarejša udeleženca druženja Janeza Žnidariča in Angelo Vrbnjak.

Sledilo je okusno kosilo in prijetno druženje, katerega so polepšali gostje iz DSO Ljutomer.



Več v Kultura in izobraževanje