Murska Sobota gostila praznik slovenskih mažoretk

V dveh dneh je plesalo 600 mažoretk iz 15-tih klubov, prireditev pa si je ogledalo preko 2.000 gledalcev

Prlekija-on.net, torek, 21. maj 2019 ob 15:49
5. Odprto državno tekmovanje Mažoretne zveze Slovenije

5. Odprto državno tekmovanje Mažoretne zveze Slovenije

Mažoretke Bakovci so gostile 5. Odprto državno tekmovanje Mažoretne zveze Slovenije, ki je potekalo 18. in 19. maja 2019, v Murski Soboti. V dveh dneh je plesalo 600 mažoretk iz 15-tih klubov, prireditev pa si je ogledalo preko 2.000 gledalcev. Domačinke so zasedle odlično 5. mesto v kategoriji junior palica in dve zlati, štiri srebrne ter tri bronaste medalje v kategoriji najmlajših, Prvi korak.

Tekmovanje je potekalo že drugič v pokrajini ob reki Muri, naj vas spomnimo, da so Mažoretke Bakovci že leta 2015 organizirale 1. državno tekmovanje. Letošnje je bilo še na višjem nivoju z več tekmovalkami in gledalci, prireditev pa je prav tako sovpadala s 100. obletnico priključitve Prekmurja k matični domovini. Zbrane je na otvoritvi pozdravil podžupan MOMS, Zoran Hoblaj. Svečani sprejem društev pa je potekal v imenu Krajevne skupnosti Bakovci, nagovor je imela predsednica Tadeja Bencak.

Na parketu in v drevoredu so tako zaplesale mažoretke, ki sodijo v sam vrh Evrope. Sobota je bila rezervirana za solo in par kategorijo ter parado, ki je do sedaj potekala v najlepši kulisi, nedeljski del pa za najmlajše v kategoriji Prvi in Cici korak ter tekmovanje skupin v figurativi.

Pred samo podelitvijo rezultatov skupin, so gledalcem pokazale kaj vedo simpatizerke XXL skupin, predstavile so se TA PRAVE ŠEFICE iz Radeč in GOLDEN GIRL iz Dobove. Skupini sta imeli pravi spektakel na parketu. Mažoretke Bakovci so bile prav tako organizator 1. XXL tekmovanja, ki je potekalo v telovadnici OŠ Bakovci, lanskega novembra, kjer je XXL skupina mažoretk osvojila pokal za delo s palico.

Ob tem pa Mažoretke Bakovci že sedaj vabijo v svoje vrste vse deklice, od 1. do 4. razreda, da postanejo del njihove zgodbe.