Člani veteranskih in domoljubnih združenj so na Moti tekmovali v ribolovu

Tekmovanje je pripravilo Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer

Branko Košti, sobota, 25. maj 2019 ob 15:34
Ribolov veteranskih in domoljubnih združenj

Ribolov veteranskih in domoljubnih združenj

Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer je v četrtek, 23. maja, pripravilo ribiško tekmovanje veteranskih in domoljubnih združenj Pomurja in Ormoža. Udeležba je bila nekoliko slabša od pričakovanj organizatorjev, saj člani nekaterih sosednjih združenj na tekmovanju niso sodelovali.

Ob Gezovih jamah na Moti se je zbralo pet tričlanskih ekip, tekmovanje se je odvijalo v treh sektorjih, tekmovale so ekipe in tudi posamezniki. Lovili so krape in babuške, s trnkom brez zalusti, ulov se je tehtal sproti. Dovoljeno je bilo krmljenje do maksimalno 2 kg suhe krme, dovoljene so bile tudi vse običajne vabe za lov krapovcev, tudi tager, prepovedana pa je bila mreža čuvarica.

Po treh urah ribarjenja in okrepčilu z odličnim bogračem v Domu ljutomerskih ribičev, sta predsednik OZSČ Ljutomer major Anton Kosi in Jožef Nemec, vodja ekipe ljutomerskih veteranov, razglasila rezultate in podelila medalje prvim trem posameznikom v sektorju ter pokale trem prvouvrščenim ekipam.

Prvo mesto med ekipami je dosegla ekipa PVD Sever 1 (Igor Klarič, Franc Šeruga in Branko Jerič), drugo PVD Sever 2 (Marjan Munda, Marjan Novak, Peter Horvat), tretje Veterani Ljutomer (Franc Košti, Franc Zrim, Danilo Krajnc), četrto mesto je pripadlo ljutomerskim častnikom (Darko Krajnc, Jože Nemec in Dušan Mihorič), Penzionisti Ljutomer (Jože Magdič, Alojz Makoter in Drago Jerebič) pa so zasedli peto mesto.

Največ rib med posamezniki je ujel Marjan Novak – 8.410 gramov, drugi je bil Branko Jerič – 7.720 gramov, tretjemu Danilu Krajncu pa je prijelo 5.300 gramov rib.



Več v Družabno