Slavnostni koncert ob 20-letnici pihalne godbe občine Dornava

Pihalna godba občine Dornava v soboto pripravlja slavnostni koncert na dvorišču baročnega dvorca Dornava

Prlekija-on.net, sreda, 29. maj 2019 ob 08:58
Pihalna godba občine Dornava

Pihalna godba občine Dornava

Vsako leto v začetku junija Pihalna godba občine Dornava pripravi letni koncert, s katerim javnosti pokaže svoje delo in trud, hkrati pa se spomni na začetke svojega delovanja. Letošnje leto je zanje prav posebno, saj bodo s slavnostnim koncertom obeležili svojo 20-letnico delovanja.

Začetki Pihalne godbe občine Dornava segajo v leto 1999, ko so se ustanovni člani sestali in se odločili, da godbo organizirajo v samostojno glasbeno društvo. Od takrat do danes se je v godbi zvrstilo veliko godbenikov in godbenic, pri čemer njihovo število neprestano narašča. Sedaj godba šteje preko 40 aktivnih članov, ki pod taktirko prof. Zmaga Štebiha muzicira tako po Sloveniji kot tudi po tujih deželah. Jeseni leta 2018 so tako obiskali francoski Montrichard in s svojim nastopom navdušili francosko publiko in visoke goste. Vsaki dve leti sodelujejo tudi na čivijaškem karnevalu v Šabcu, Srbija, kjer so leta 2013 prejeli zlato FECC-ovo medaljo. Pihalna godba je stalnica glasbenega dogajanja v občini, brez nje ni nobenega slovesnejšega dogodka ali proslave. Radi se odzovejo tudi na povabila okoliških občin in društev ter jim z glasbo popestrijo njihove prireditve.

Pihalna godba občine Dornava v letu 2019 slavi svojo 20-letnico delovanja. S slavnostnim koncertom bodo v soboto, 1. 6. 2019, ob 19.30 uri, na dvorišču baročnega dvorca Dornava (v primeru slabega vremena v večnamenski dvorani v Gorišnici), pod taktirko prof. Zmaga Štebiha, pripravili glasbeno popotovanje po različnih žanrskih zvrsteh. Na koncertu bodo zaslužni člani prejeli Gallusove značke in godbene lire, s katerimi se godba želi svojim godbenikom zahvaliti za njihovo večletno muziciranje. V sklopu jubileja pa nam godbeniki obljubljajo tudi prav posebno glasbeno presenečenje.



Več v Kultura in izobraževanje