Ormoški rokometaši sezono zaključili na desetem mestu

Ormožani so si že pred tekmo zagotovili obstanek, tekma je odločala le, ali bodo sezono končali na devetem ali desetem mestu

Prlekija-on.net, sobota, 1. junij 2019 ob 08:31
RK Jeruzalem Ormož - MRD Dobova

RK Jeruzalem Ormož - MRD Dobova

V petek, 31. maja, so rokometaši RK Jeruzalem Ormož sezono 2018/19 sklenili v Ljutomeru, kjer so v dvorani ŠIC Ljutomer gostili MRD Dobovo. Šlo je za tekmo zadnjega, 10. kroga, lige za obstanek, rokometaši Jeruzalema, pa bodo tudi v prihodnji sezoni člani najelitnejše slovenske rokometne lige, saj so si obstanek zagotovili že prej. Tekma je odločala le, ali bodo sezono končali na devetem ali desetem mestu. Žal so zadnjo tekmo izgubili s 26:28 (14:15) in tako sezono zaključili na desetem mestu.

Ormožani so goste celotno tekmo lovili, na zadnje je rezultat bil izenačen v 53. minuti (23:23), nato pa so gostje povedli s 24:28 in tekma je bila odločena. Najboljši strelec pri Ormožanih je bil Bojan Čudič z desetimi goli, pri gostih pa Marko Sintič s sedmimi.

Vstop na tekmo je bil prost, za vse navijače in simpatizerje ormoškega kluba pa so po tekmi pripravili zaključek z brezplačnimi čevapčiči.

Prvaki so postali rokometaši RK Celje Pivovarna Laško, ki so jih Ormožani februarja v Ljutomeru tudi premagali.

RK Jeruzalem Ormož - MRD Dobova 26:28 (14:15)
Čudič 10, Lukman 6; Sintič 7, Kovacs 6.

 



Več v Šport