Povezuje jih mali nogomet in druženje

Člani KMN Bulls iz Apaške doline skupaj že desetletja

Prlekija-on.net, nedelja, 16. junij 2019 ob 09:00
KMN Bulls

KMN Bulls

Gotovo je mali nogomet, bodisi na travi, na asfaltu ali v dvorani, na skrajnem severovzhodu države, zelo priljubljen. Igrajo ga že mladi, odrasli in tudi veterani, nekateri bolj resno in profesionalno, v različnih ligah in na turnirjih, mnogi pa predvsem ljubiteljsko in iz lastnega zadovoljstva. Med takšne ljudi, ki jih povezuje mali nogomet in druženje, sodijo člani KMN Bulls iz Apaške doline, ki domuje v Črncih pri Apačah. In čeprav jim je v prvem planu druženje in rekreacija, sodi ekipa Bulls tudi na tekmovalnem področju, med najuspešnejše, ne le na radgonskem območju, temveč tudi širše. To so Apačani potrdili tudi v sezoni 2018/19, ki se je pravkar iztekla, saj so se "sprehodili" skozi Ravensko malonogometno ligo za veterane. V 22 tekmah je KMN Bulls dosegel kar 21 zmag (najvišjo kar 25:0 proti Večeslavcem ter 16:0 proti Boračevi), le eno tekmo so remizirali (proti KMN Tropovci-Tišina), zadnjega poraza pa se sploh ne spomnijo več. V sezoni je ekipa Bulls dosegla 134 zadetkov, prejela pa le 33. Poleg naslova prvaka pa imajo v svojih vrstah tudi najboljšega strelca, in sicer je to najmlajši igralec njihove ekipe, nekdanji prvoligaški igralec nogometa, 40-letni Robert Petrovič, ki je v sezoni dosegel kar 43 zadetkov.

Ob zaključku sezone so člani KMN Bulls, ob svojem igrišču pri črnskem gradu pripravili posebno srečanje, kjer so se, podobno kot celo leto, še enkrat družili in poveselili. Zraven so povabili tudi nekatere simpatizerje, navijače, sponzorje, ter seveda tudi žene in partnerke, ki so pogosto same doma, ko potekajo treningi in tekme. Ob bogato obloženih mizah, kjer ni manjkalo jedi z ražnja (odojek) in žara ter vsega kar sodi zraven, in seveda vrhunske Stayerjeve kapljice - penin in tihih vin, seveda tudi drugih dobrot. Zraven je bil tudi apaški župan, dr. Andrej Steyer, ki je fantom čestital na novem vrhunskem dosežku, še posebej na dobri organiziranosti, kjer je v ospredju druženje in rekreacija, kjer je tudi sam zelo aktiven.

Med prijetnim druženjem, kjer so prisotni v spremstvu harmonikarja Naca Sobočana, kakšno zapeli, smo izvedeli marsikaj zanimivega o nastanku in zgodovini KMN Bulls. Klub je, na pobudo podjetnika Franca Šibrata, bil ustanovljen v letu osamosvojitve, torej 1991, ko je začel z nastopanjem v članskih občinskih in nato medobčinskih ligah Gornje Radgone. V vseh ligah, kjer so nastopali so vsaj enkrat bili prvaki, tako da so vedno napredovali. Vmes so bili dvakrat tudi pomurski prvaki, kar je v tako močni konkurenci bil izjemen uspeh. Od sezone 2014/15, ko je večina igralcev prišla med veterane, so se vključili v Ravensko pomursko ligo, kjer nastopajo ekipe iz Prekmurja, dela Prlekije in radgonskega dela Slovenskih goric. Tam so enkrat bili četrti, trikrat drugi in sedaj v peti sezoni so se suvereno povzpeli na sam vrh. "Vsi, ki smo trenutno v ekipi smo skupaj najmanj 20 let, nekateri pa so zraven že od ustanovitve. Smo prava klapa in tukaj niti rezultati ne morejo izostati. Vsi smo sicer tudi že zreli, kajti najmlajši je 40-letni Robert Petrovič, nekateri pa so tudi nad 60", nam je povedal vodja ekipe Renato Hvalec, ki je dodal tudi zanimivost, na kakšen način imajo vzdrževanje lepega igrišča. Gospodar je namreč Albin Tropenauer, ki odlično skrbi za vse potrebno. Igralci pa, ko hodijo na treninge ter tekme, v posebni "šparovček" vržejo kakšen kovanec in ob koncu sezone ga odprejo ter Albina nagradijo.

V letošnji sezoni so KMN Bulls: Branko Konrad, Primož Rakovec, Aleš Veinhandl, Fredi Senekovič, Robert Petrovič, Ivo Lehko, Albert Trost, Emil Hozjan, Srečko Cipot, Nac Sobočan, Renato Hvalec, Marjan Šemerl, Danilo Steyer, Jože Šalamun, Georg Hagler, Darjan Slavic, Janko Štrakl, Fredi Maruško, Borut Uhan, Bojan Sobočan, Drago Sobočan, Peter Tropenauer in Bruno Kralj. Trener ekipe je Albert Trost, vodja Renato Hvalec, predsednik pa Bojan Kajdič.

Končna lestvica za sezono 2018/19: 1. Bulls 64, 2. Kupšinci 55, 3. Černelavci 48, 4. Krog 97 40, 5. Petanjci 34, 6. Tropovci - Tišina 26, 7. Polana 25, 8. Večeslavci 25, 9. Mister Baby 25, 10. Gradišče 22, 11. Boračeva 12, 12. Krajina 11.



Več v Šport