V Gornji Radgoni se je odvil že 13. Dan odprtih kleti

Po letu dni zorenja so z dna reke Mure dvignili Zlate radgonske penine rose letnika 2012

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. junij 2019 ob 16:11
13. Dan odprtih kleti v Gornji Radgoni

13. Dan odprtih kleti v Gornji Radgoni

V nedeljo, 16. junija, se je v Gornji Radgoni odvil že 13. Dan odprtih kleti! Vreme in razpoloženje sta bila »od sonca razvajena« in na Radgonskih goricah so poskrbeli, da nikomur ni bil dolgčas.

Že ob deseti uri zjutraj so se kolesarji podali »Z biciklon skozi gorice«, na pobudo Radenske in Športnega društva Radenci pa se je našlo tudi nekaj »norcev«, ki so se v tekmovanju #Norci na štengah pognali po 283 stopnicah na radgonski grad.

Ob 12. uri so po letu dni zorenja z dna reke Mure dvignili Zlate radgonske penine rose letnika 2012, ki so jih obiskovalci lahko takoj poskusili, popolnoma naravne. Še pred degustacijo so v Muro potopili novo paleto penin, ki bodo zorele in na dvig čakale do naslednjega Dneva odprtih kleti.

Ves dan so za oglede bile odprte arhivske kleti Radgonskih goric, kakor tudi Kodoličeva klet - proizvodna klet, ki je za javnost odprta ravno na ta poseben dan. Do nje so se obiskovalci lahko popeljali s turističnim vlakcem; skozi vinograde pa je na voden ogled vse zainteresirane popeljal mini-bus.

Poleg širitve znanja o vinogradništvu in vinu pa ni manjkalo zabave s skupino D Dur in z ansamblom Modrijani, ki so poskrbeli, da je vroče postalo še tistim, ki so visoke temperature dobro prenašali - čeprav: lajšati to vročino je bilo čisto enostavno v bližini radgonskih penin in osvežujočih špriCARjev.

Foto: Mediaspeed



Več v Družabno