Pričenja se gradnja novega mostu v Ljutomeru

Gradnja se bo pričela v sredo, 19. junija, in bo trajala predvidoma do 6. novembra

Prlekija-on.net, torek, 18. junij 2019 ob 20:522
Gradnja mostu čez Ščavnico

Gradnja mostu čez Ščavnico

Kot smo poročali že v začetku maja, se bo v Ljutomeru čez Ščavnico pri Domu kulture gradil nov most. Sedaj nas table v mestu opozarjajo, da se bo gradnja pričela v sredo, 19. junija, in bo trajala predvidoma do 6. novembra. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) je ob tem sporočila, da bodo stari most porušili in zgradili novega. Poleg mostu, bodo uredili še strugo Ščavnice na tem območju ter inštalacije, pri čemer bodo prestavili plinovod, vodovod in telekomunikacijske vode, uredili pa bodo tudi cestno razsvetljavo.

Čez Ščavnico v Ljutomeru se bo zgradil nov most

Pogodba, ki so jo pri DRSI podpisali, je vredna dobrih 515 tisoč evrov. Vodilni partner pri gradnji bo podjetje UB Projekt iz Prebolda, partner pa bo podjetje Prenova-Gradbenik iz Ljubljane.

Med gradnjo mostu, bo promet urejan s semaforji in bo potekal izmenično enosmerno po polovici mostu. Sprva bodo porušili eno polovico starega mostu in zgradili eno polovico novega mostu. Promet bo ob tem potekal po stari polovici, nato pa bodo porušili še drugo staro polovico mostu in zgradili še drugo polovico novega mostu.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo