Pričela se je gradnja mostu, s tem pa tudi zastoji

Ob gradnji so se pričakovano v mestu pojavili tudi zastoji, ki se jim bo v naslednjih mesecih nemogoče povsem izogniti...

Prlekija-on.net, sreda, 19. junij 2019 ob 16:20
Zastoji v mestu

Zastoji v mestu

V sredo, 19. junija, se je v Ljutomeru čez Ščavnico pri Domu kulture pričel graditi nov most, gradnja pa naj bi trajala predvidoma do 6. novembra. Stari most se bo ob tem porušil in se zgradil nov, poleg mostu pa bodo uredili še strugo Ščavnice na tem območju ter inštalacije, pri čemer bodo prestavili plinovod, vodovod in telekomunikacijske vode, uredili pa bodo tudi cestno razsvetljavo.

Med gradnjo mostu, bo promet urejan s semaforji in bo potekal izmenično enosmerno po polovici mostu. Sprva bodo porušili eno polovico starega mostu in zgradili eno polovico novega mostu. Promet bo ob tem potekal po stari polovici, nato pa bodo porušili še drugo staro polovico mostu in zgradili še drugo polovico novega mostu.

Ob tem so se pričakovano v mestu pojavili tudi zastoji, ki se jim bo v naslednjih mesecih nemogoče povsem izogniti. Vmes je tudi rešilec na nujni vožnji za nekaj časa obstal v gneči pri krožišču. Priporoča se, da v času del, če imate to možnost, izberete druge vpadnice v mesto Ljutomer in s tem omogočite boljšo pretočnost prometa. Ker se most, ki je nekdaj bil predviden v industrisjki coni ni gradil, za obvoz ni druge možnosti, kot obvoz skozi Cezanjevce ali Pristavo.



Več v Gospodarstvo