Razrešili direktorja Javnega podjetja Prlekija

Tri občine, ki imajo kapitalsko večino, so na seji občin ustanoviteljic razrešile direktorja JP Prlekija, Davorina Kurbosa

Prlekija-on.net, sreda, 19. junij 2019 ob 20:595

Kot smo neuradno izvedeli, je v sredo na seji ustanoviteljic Javnega podjetja Prlekija (JP Prlekija), ki upravlja s Sistemom C, bil odstavljen direktor JP Prlekija, Davorin Kurbos. Ustanoviteljice, občine Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej naj bi se na seji sestale že v ponedeljek prejšnji teden, a se seje takrat niso udeležile vse občine, zato tista seja ni bila sklepčna.

Na tokratni seji, ki pa je bila sklepčna, naj bi za odstavitev direktorja bili trije in sicer županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko in župan Občine Radenci, Roman Leljak. Ostali župani naj bi bili proti razrešitvi, a je predlog razrešitve vseeno bil potrjen, saj skladno z ustanovitvenimi akti za razrešitev direktorja na ponovitveni seji naj ne bi potrebovali večine, ampak kapitalsko večino. Kapitalska večina pa je bila dosežena, saj so omenjene tri občine v kapitalski večini javnega podjetja.

Več bo znanega v naslednjih dneh, se pa trenja med JP Prlekija in nekaterimi občinami ustanoviteljicami vlečejo že več let, o čemer smo že večkrat poročali.

Svet ustanoviteljic je v četrtek potrdil razrešitev v izjavi za javnost.



Več v Gospodarstvo