Ansambel Opoj zmagovalci festivala Vurberk 2019

Ansambel Opoj je prejel tudi nagrado za najboljšo skladbo po izboru radijskih postaj Slovenije

Prlekija-on.net, nedelja, 23. junij 2019 ob 18:33
Ansambel Opoj

Ansambel Opoj

Minuli konec tedna je potekal že 28. festival Vurberk 2019. Najvišjo nagrado festivala, Zlatega zmaja, je prejel ansambel Opoj, ki je prejel tudi nagrado za najboljšo skladbo po izboru radijskih postaj Slovenije. Opojevci so izvedli skladbo "Kmečki fant muzikant" (glasba: Tine Lesjak, besedilo: Vera Šolinc).

Plaketo Lojzeta Slaka za izvedbo je prejel Ansambel Tik-Tak, nagrade za besedilo pa so prejeli, 1. nagrado Fanika Požek, za besedilo "Ni dovolj" v izvedbi ansambla Lun'ca, 2. nagrado Igor Pirkovič, za besedilo "Edino tebe" v izvedbi Veselih Savinjčanov ter 3. nagrado Vera Kumprej, za besedilo "Mamin rožmarin" v izvedbi Mladih Pomurcev.

Nagrado za najboljšo večglasno vokalno izvedbo, plaketo Jožeta Šifrarja je prejel ansambel Špadni fantje, nagrado občinstva ansambel Poziv, Veseljakov zmagovalec festivala Vurberk 2019, ki so ga z glasovanjem izbrali poslušalci radia Veseljak, pa je postal ansambel Ponos.

Glavne nagrade festivala, ki so seštevek ocen strokovne komisije, komisije radijskih postaj in glasovanja občinstva, so prejeli 1. nagrado: ZLATI ZMAJ: Ansambel Opoj, 2. nagrado: SREBRNI ZMAJ: Ansambel Tik-Tak ter 3. nagrado: BRONASTI ZMAJ: Ansambel Dar.

Zlati zmaj in nagrada radijskih postaj za najboljšo skladbo - Hvala Vurberk. Hvala tudi vsem, ki ste nas spremljali. Mi smo presrečni :) Vaš Opoj

Objavil/a Ansambel Opoj dne Petek, 21. junij 2019


Več v Glasba in film