Križevci osvojili veteranski nogometni turnir

Veterani so se podali v boj za najboljša mesta v nogometnem turnirju. Izmed vseh sodelujočih ekip je prvo mesto zasedla ekipa Križevci, drugo ekipa Lipa Maži bar, tretje pa ekipa Bistrica.

Prlekija-on.net, sreda, 26. junij 2019 ob 15:28
Ekipa Križevcev je osvojila veteranski turnir

Ekipa Križevcev je osvojila veteranski turnir

Tudi drugi festivalski dan na Pomurskem športnem festivalu je bil športno zelo pester. Ekipe so se tako pomerile v nogometnem turnirju na milnici, veteranskem nogometnem turnirju in v turnirju v odbojki na mivki za ženske dvojice, potekalo je tekmovanje v ruskem kegljanju, v sodelovanju s KUD Melinci pa je potekal tudi rekreativni tek (dve progi) in pohod - za ogrevanje tekmovalcev so poskrbeli strokovnjaki iz ŠD Moč gibanja.

Največjo pozornost je kot že vsako leto požel nogometni turnir na milnici. Ekipe so se na mokri in spolzki podlagi odlično borile za najboljša mesta. In ta so zasedle: prvo mesto ekipa Slifas, druga je bila ekipa Generali, tretje mesto pa je zasedla ekipa Zlüftana slatina.

Veterani so se podali v boj za najboljša mesta v nogometnem turnirju. Izmed vseh sodelujočih ekip je prvo mesto zasedla ekipa Križevci, drugo ekipa Lipa Maži bar, tretje pa ekipa Bistrica.

A brez odbojke na mivki si poletnih športnih tekmovanj pač ne moremo predstavljati. Turnir v odbojki na mivki za ženske dvojice je osvojila ekipa Pečene perutničke, druga je bila ekipa Šnicl in tretja ekipa Laško.

Tekmovanje v ruskem kegljanju je z 201 podrtimi keglji osvojila ekipa DU Beltinci, druga je z 192 podrtimi keglji bila ekipa TD Büraš, tretje mesto je z 187 podrtimi keglji pripadlo ekipi DU Kobilje. Med moškimi je največ kegljev podrl Štefan Perša (TD Büraši Ižakovci) in sicer 57 kegljev, med ženskami pa Nada Mesarič (DU Melinci) - 46 kegljev.

Rekreativnega pohoda se je udeležilo 51 udeležencev, ki so v vročem vremenu imeli kar nekaj osvežilnih točk, kjer so se okrepčali. Tek na krajši progi (3,7 km) so bili najboljši posamezniki: 1. Andraž Maglica, 2. David Nedelko in 3. Vito Gjerkeš. Tek na daljši progi (7,4 km) pa je osvojil Matjaž Soklič, drugi je bil Zdenko Klemenčič, tretji pa Primož Caf.

Da pa so na festivalu uživali tudi najmlajši obiskovalci, so z aktivnostmi poskrbeli v Društvu prijateljev mladine Beltinci.

Sreda nudi kar štiri športne aktivnosti

Sreda je že tradicionalno dan, ko se na Pomurskem športnem festivalu odvije košarkarski turnir 3x3 in metanje trojk. Ob tem pa bodo potekali še turnir v človeškem namiznem nogometu, futsalu (3 vs. 3), vrača pa se tudi tekmovanje v strelstvu.