Kriminalisti domnevajo, da je pokojni v postelji zaspal s prižgano cigareto

Posledično je prišlo do tlenja in vžiga posteljnine in vzmetnice, na kateri je pokojni 80-letnik spal

Prlekija-on.net, sreda, 3. julij 2019 ob 12:16
Gasilci so iz sobe odnesli neodzivnega 80-letnega moškega

Gasilci so iz sobe odnesli neodzivnega 80-letnega moškega

V torek, ob 19.08 so policisti bili obveščeni, da v Vinskem vrhu gori stanovanjska hiša v kateri naj bi se nahajal tudi starejši moški. Na kraj so bili poslani tudi že gasilci, ki so požar v sobi stanovanjske hiše omejili, da se ni razširil še drugam, v sobi pa so našli in iz nje odnesli neodzivnega 80-letnega moškega. Na kraju požara so ga reševalci oživljali, vendar pri tem niso bili uspešni, saj je moški zaradi zadušitve z dimom umrl. Mrtvoglednica na truplu sicer ni našla znakov nasilja, zaradi ugotovitve točnega vzroka smrti pa je odredila sanitarno obdukcijo.

Pokojnega je iz goreče sobe še pred prihodom gasilcev skušal rešiti njegov 55-letni sin, vendar mu to zaradi pregostega in premočnega dima ni uspelo. Zaradi vdihovanja dima je bil sin z reševalnim vozilom odpeljan v ZD Ormož, od tam pa v SB Ptuj, od koder pa je bil po nudenju zdravniške pomoči odpuščen v domačo oskrbo.

V požaru je nastalo za okoli 3.000 evrov materialne škode.

Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja požara. Ugotovili so, da je bil pokojni strastni kadilec. Zaradi slabšega zdravstvenega stanja in omejene gibalnosti je večkrat kadil tudi v postelji. Zato kriminalisti domnevajo, da je pokojni v postelji zaspal s prižgano cigareto, posledično
pa je prišlo do tlenja in vžiga posteljnine in vzmetnice, na kateri je pokojni spal.

Na podlagi teh ugotovitev kriminalisti tujo krivdo za požar in smrt izključujejo. Po opravljeni sanitarni obdukciji bodo s poročilom seznanili pristojno državno tožilstvo.



Več v Črna kronika