V Laško na zlovešče in pomarančo

Ta petek bo poletno festivalsko dogajanje po Sloveniji spet popestrilo Laško metalsko rajanje Metaljot Raspaljot z nosilci Sinister (zlovešči) in Pomaranča

Prlekija-on.net, četrtek, 4. julij 2019 ob 20:17
Metaljot Raspaljot

Metaljot Raspaljot

Po lanski prvi odlični izvedbi festivala "Metaljot Razpaljot" se tudi letos, natančneje ta petek 5. julija, v Laško vračajo trdnejši zvoki kitar, bobnov ter krikov nastopajočih metalcev. V mesto ob Savinji se je že lani zbralo več kot 500 gostov iz Slovenije in tujine, letos želijo številko še preseči. Kot nosilci festivala iz Nizozemske prihajajo veterani death metala Sinister, ki že od koncev 80. let prejšnjega stoletja "strašijo" po svetovnih odrih. Da pa ne bodo najstarejši nastopajoči, bo poskrbela ena največjih heavy metal/hard rock zasedb v Sloveniji - Pomaranča. V Laškem bodo nastopili ekskluzivno ob svoji 40-letnici obstoja skupine, kar bo zagotovo vzbudilo nekaj nostalgije. Za raznolikost festivala Metaljot Raspaljot bodo poskrbeli še thrasherji Eruption, black metal zasedbi The Stone iz Srbije ter domači Cvinger, ljubljanski heavy metalci Skyeye ter slovenski groove/djent/progressive death metal prvaki Morywa.

Festivalsko prizorišče na grajskem dvorišču je v celoti prekrito s streho, tako da vreme nikakor ne bo prišlo do živega dobre glasbe željnih obiskovalcev. Samo mesto Laško je dobro dostopno tako po cesti kot tudi železnici in bo vsekakor tudi letos že pred dobro ustaljenim večjim festivalom lokalnega pivovarja privabilo veliko "dolgolascev" v mesto ob Savinji.



Več v Slovenija