Znani so rezultati spomladanskega roka poklicne mature na GFML

45 jih je poklicno maturo uspešno opravilo, ena dijakinja je bila neuspešna iz enega predmeta, 4 dijakinje pa so postale zlate maturantke

Prlekija-on.net, petek, 5. julij 2019 ob 08:41
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2019. Tudi 18. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 46 dijakov in dijakinj; 45 jih je poklicno maturo uspešno opravilo, ena dijakinja pa je bila neuspešna iz enega predmeta. Tako lahko rečemo, da je poklicna matura opravljena s 97,83 %.

Štiri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke in bodo 11. julija 2019 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejele maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturantki s 23 točkami sta Barbara Barat in Nika Erjavec, obe iz Občine Murska Sobota, zlati maturantki z 22 točkami pa sta Pia Hanc in Laura Tratnjek, obe iz Občine Beltinci.

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 14 kandidatk. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ....