Slovenske pesmi prepričljivo do bronaste medalje v Grčiji

Pod taktirko Anite Kralj Pavkovič so na svojem prvem mednarodnem tekmovanju v Grčiji osvojile bronasto medaljo

Aleksandra Papež, ponedeljek, 8. julij 2019 ob 21:37
Vokalna skupina Vox Angelica v Grčiji

Vokalna skupina Vox Angelica v Grčiji

Pevke Vokalne skupine Vox Angelica iz Svete Trojice v Slovenskih goricah so pod taktirko Anite Kralj Pavkovič na svojem prvem mednarodnem tekmovanju v Grčiji osvojile bronasto medaljo.

Dekleta so se udeležile 25. mednarodnega tekmovanja v Prevezi v Grčiji (25th Choral Competition of Preveza) v sklopu 37. zborovskega festivala (37th International Choral Festival of Preveza) od 4. do 7. julija.

V torek, 2. julija, so se dekleta z letalom odpravile iz Münchna. S prevozom jim je na pomoč priskočilo podjetje Wellness in spa center Digilitis. Obilo vaj, priprav, generalk, dogovarjanj in nekaj prijetnih prostih trenutkov na morski obali je zaznamovalo gostovanje pevk v Grčiji. 4. julija so dekleta opravile predstavitev sodelujočih skupin, po kateri so organizatorji z veličastnim ognjemetom odprli festival.

The Female vocal ensemble Vox Angelica comes from small Slovenian region, called Slovenske Gorice. This is a part of Slovenian Styria which is known as wine land. ... Se je glasil opis skupine v festivalskem informacijskem letaku.

V petek, 5. julija, pa so dekleta, ki sicer skupaj prepevajo šele od leta 2016, stopile na svoj prvi tekmovalni oder v tujini in se prepričljivo odrezale. »Tekmovanje in dogajanje je zelo naporno. Tako za vodje, kakor tudi za udeležence, a dekleta niso popustila niti za hip. Tekmovalni del so opravile vrhunsko.« je iz Grčije sporočil Uroš Pavkovič.

Pevke so se predstavile s pesmimi - Ptičja svatba (ljudska, arr. J. Leskovar), Pepelka (S. Potočar, M. Pezdirc, arr. A. Pavkovič), Ti luna nagajiva (A. Ritter, J. Potrebuješ, arr. A. Pavkovič) in znano Only you (V. Clarke) in tako poskrbele, da je slovenska beseda našla mesto na grškem odru.

Dekleta so z umetniško vodjo Anito Kralj Pavkovič na čelu že po opravljenem tekmovalnem nastopu požele veliko čestitk od doma ter iz tujine in od strokovne komisije, katere ocenjevanje jim je ob zaključku tekmovanja prineslo bronasto medaljo v kategoriji G.

Tekom tekmovanja so 4 sodelujoče skupine pripravile tudi koncert v Marini Preveza, med njimi tudi dekleta skupine Vox Angelica.

»Ves trud, ki smo ga punce vlagale v to tekmovanje, je poplačan. Težko je strniti vse občutke v besede, iskrena hvala vsem, ki ste verjeli v nas in nas podpirali.« so zapisala dekleta, ki se v torek vračajo domov z odličnim rezultatom v rokah.

Slovenijo je na tekmovanju v Prevezi zastopal tudi Mešani pevski zbor Crescendo iz Škofje Loke pod taktirko Žige Kerta.

Foto: Uroš Pavkovič



Več v Kultura in izobraževanje