Znani so tudi rezultati gimnazijske mature na GFML

91 jih je bilo uspešnih, ena pa žal neuspešna. Trije maturanti so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti.

Prlekija-on.net, četrtek, 11. julij 2019 ob 08:59
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Znani so tudi težko pričakovani rezultati splošne mature 2019, spomladanski rok. Tudi letošnja 25. generacija sedanje eksterne mature oz. 53. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat. Četrti letnik je obiskovalo 94 dijakinj in dijakov, k splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 92, 91 jih je bilo uspešnih, ena pa žal neuspešna. Splošna matura je tako opravljena 98,9 %. Povprečno število pridobljenih točk vseh, ki so pristopili k spomladanski maturi je 21,12.

K maturi so pristopili tudi 3 dijaki maturitetnega tečaja, uspešni so bil vsi, s povprečnimi 20,7 točkami.

Trije maturanti, kar je 3,3 % od vseh, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Zlati maturanti pomladanske splošne mature 2019 so Niko Farič in Luka Lukač (oba Občina Murska Sobota) ter Nuša Hozjan (Občina Lendava).

Rezultati poklicne mature na GFML so bili znani že prejšnji teden.

Danes zvečer, 11. julija 2019, ob 20.30 bodo slovesno podelili maturitetna spričevala na Glavnem trgu v Ljutomeru.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.