V Bodislavcih zaključili 46.Tabor mladi gasilec

Tabor je organizirala in izvedla GZ Ljutomer ob pomoči številnih sponzorjev, udeležilo pa se ga je kar 115 mladih gasilk in gasilcev iz gasilskih društev Gasilske zveze Ljutomer

Branko Košti, nedelja, 14. julij 2019 ob 10:31
46.Tabor mladi gasilec

46.Tabor mladi gasilec

Letošnji, že 46. Tabor mladi gasilec v Bodislavcih pri Mali Nedelji, katerega se je udeležilo kar 115 mladih gasilk in gasilcev iz gasilskih društev Gasilske zveze Ljutomer, se je v petek, 12. julija, zaključil z zaključno prireditvijo, na katero so bili povabljeni tudi starši udeleženih otrok.

Skozi priložnostni kulturni program, prepleten s plesom, pesmijo in recitacijami, so mladi gasilci predstavili pestro dogajanje in številne aktivnosti, ki so jih pod vodstvom mentorjev v preteklih dneh izvajali v taboru, pomemben del programa pa se je odvil tudi v bazenih Bioterm, saj kopanje predstavlja pomembno obliko zabave in rekreacije za otroke. Podelili so priznanja in medalje za rezultate, dosežene v medsebojnih tekmovanjih v različnih igrah in tudi za najbolj urejene šotore.

O prizadevanjih gasilske organizacije za privabljanje že najmlajših v gasilske vrste, saj je to temelj za obstoj in razvoj gasilstva, je zbranim spregovoril poveljnik GZ Ljutomer Andrej Trstenjak in se zahvalil mentorjem za vložen čas in trud pri delu z mladimi gasilci, staršem pa za zaupanje v gasilsko organizacijo katerega so izkazali s tem, da so jim zaupali svoje otroke. Vodja tabora, predsednica Mladinske komisije pri GZ Ljutomer Mateja Hunjadi, se je zahvalila sponzorjem, kateri so na različne načine pomagali pri izvedbi tabora: Bioterme Mala Nedelja, Sadjarstvo Štajerc d.o.o., Sadjarstvo Šeneker, Jagros d.o.o. trgovina Jager Ljutomer, kmetija Ramuta Bučečovci, kmetija Vargazon Cven, Mlin na Muri Karmen Babič s.p. Veržej, Čebelarstvo Herman Bogdan Pristava, Čebelarstvo Rižnar Pristava, Pan Organic, Mesarija Jurša d.o.o., Osnovna šola Stročja vas, Rdeči križ Območno združenje Ljutomer, Rozgon d.o.o, Ljutomer in Vzajemna.



Več v Kultura in izobraževanje