Tako so Prleki, pred očmi predsednika države, Prekmurce »potegnili v Muro«

Rezultat je do tega srečanja bil izenačen 11:11, tokrat pa so ponovno zmagali Prleki, ki so sedaj povedli v skupnem seštevku

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. julij 2019 ob 10:09
25. srečanje med Prleki in Prekmurci

25. srečanje med Prleki in Prekmurci

V nedeljo, 14. julija, je pri kroškem brodu med Krogom in Vučjo vasjo, potekala tradicionalna prireditev ob reki Muri, ki že več kot dve desetletji združuje prebivalce na obeh straneh reke Mure, 25. srečanje med Prleki in Prekmurci. Prireditev vsako leto privabi množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje kroški brod, rdeča nit dogodka pa je vlečenje vrvi čez reko Muro, ki jo vlečejo Prleki in Prekmurci. Rezultat je do tega srečanja bil izenačen 11:11, tokrat pa so ponovno, kot lani, zmagali Prleki, ki so sedaj povedli v skupnem seštevku. Na dveh prireditvah vrvi niso vlekli. Prireditev organizirajo Kajak kanu klub Mura Krog in PGD Vučja v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter domačimi društvi.

Letos se je prireditve udeležil tudi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, ki si je v družbi županov Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška in župana Občine Križevci, mag. Branka Beleca, ogledal pestro dogajanje ob reki Muri. Prireditev je povezoval Samo Tuš - Korl.

Kot vsako leto, je bilo tudi letos poskrbljeno za bogat program, prireditev so odprli padalci s skokom na brod, obiskovalci so metali jabolka preko Mure, vlakec je vozil od Kroga do broda, poskrbljeno je bilo za otroško animacijo, bogato gostinsko ponudbo, ... Rdeča nit prireditve pa je bilo vlečenje vrvi čez reko Muro, kjer so letos Prleki pred očmi predsednika države Prekmurce "potegnili v Muro". Poskrbljeno je bilo tudi za zabavo z ansamblom Prleški kvintet na prleški ter s skupino Avantura in Tanjo Žagar na prekmurski strani.

Ob tem sta pobudnika srečevanja Prekmurcev in Prlekov Koloman Horvat in Branko Osterc prejela tudi plaketi.

Foto: Sara Vinkovič

Vlečenje vrvi čez reko Muro 2019

Še pogled na vlečenje vrvi na zmagovalni, prleški strani :) Več -> https://p24.si/vlečenje-vrvi-2019

Objavil/a Prlekija-on.net dne Ponedeljek, 15. julij 2019

Tako je vlečenje vrvi izgledalo s sredine reke Mure, kjer smo na brodu vsak spodbujali svojo ekipo, glavni sodnik pa je bil predsednik Borut Pahor.

Objavil/a Aleksander Jevšek dne Nedelja, 14. julij 2019


Več v Družabno