Z zombiji in podelitvijo nagrad zaključili 15. Grossmannov festival

Festival se je zaključil z osrednjim dogajanjem na ljutomerskem Glavnem trgu, kjer je potekal tradicionalni Zombie Walk

Prlekija-on.net, nedelja, 21. julij 2019 ob 10:46
Zombie Walk v Ljutomeru

Zombie Walk v Ljutomeru

V soboto se je 15. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina zaključili z osrednjim dogajanjem na ljutomerskem Glavnem trgu, kjer se je ob 20. uri pričel tradicionalni Zombie Walk, uro kasneje pa zaključna prireditev, na kateri so razglasili prejemnike nagrad in posebej počastili še oba častna gosta, Sama Firstenberga in Christino Lindberg. Na trgu je ob tem potekala še subkulturnatržnica, Prleška kühja, Fit Fat, Grossmannove zombarije za otroke, Monstrumental, predstavitev knjig Angel Rose.

Po podelitvi nagrad je sledil še ogled Firstenbergovega filma Ameriški ninja iz leta 1985, v Kinu na prostem Mestna hiša pa projekcija zmagovalnega filma Male delavnice groze, ki je potekala na festivalu.

Kino Kulturni dom je sicer že dopoldan vabil na Izbor kratkih animiranih filmov za otroke: Miniserija Maček Muri in Slon kolesari po svetu. Kasneje so si lahko ogledali še britansko grozljivko Si to ti, očka?, ameriško komično grozljivko Mrtvi ne umirajo, grozljivko Ponovno rojena z gostom Julianom Richardsom in še grozljivko, sestavljeno iz osmih zgodb, združenih pod naslovom Terenski vodnik po zlu. Zvečer je bil ponovno na sporedu Prekletstvo Valburge z režiserjem Tomažem Gorkičem.

V Kranerjevi kleti je bil na ogled blok kratkih filmov, naslovljen Na fantastični strani Alp, po tem pa še Vse oči uprte v Lenzija: življenje in delo italijanskega velikana eksploatacije. Mestna hiša je namesto glasbenega ponudil malce drugačen dokumentarni film - George Romero: Neodvisen človek.

Zadnje nočno dogajanje v Kranerjevi kleti je popestril DJ Mario Kovač.

Foto in video: Anja Pušenjak



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno