Magi tretji s slovensko štafeto

Slovenski tekači na 4 x 400 m za katere je tudi tekel Zdravko Mauko - Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci, (62 let), so osvojili 3. mesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. julij 2019 ob 23:16
Slovenski tekmovalci

Slovenski tekmovalci

V Zalaegerszegu na Madžarskem je potekal že 6. tradicionalni šesteroboj atletskih veteranskih reprezentac. Sodelovale so ekipe CH, H, CRO, AUT, ČZ IN SLO. Tekmovalo se je v disciplinah: 100 m, 400 m, 1500 m, skok v daljino, skok v višino, troskok, met kladiva, suvanje krogle, met diska, met kopja, štafeta 4X100 m in štafeta 4X400 m. V vsaki disciplini sta tekmovala dva atleta iz vsake države. Doseženi rezultati so se točkovali po starostnem faktorju. Najboljši tekmovalec je prejel 12 točk, zadnji pa 1 točko. Seštevek obeh tekmovalcev je prinesel vrstni red za vsako disciplino. Rezultati štafet so ekipi prinesli dvojne točke. Zmagovalna ekipa jih je prejela 12, vse naslednje uvrščerene po dve manj. Ekipa štirih tekmovalcev v štafeti je morala skupno šteti več kot 201. leto.

Slovenski tekači na 4 x 400 m za katere je tudi tekel Zdravko Mauko - Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci, (62 let), so osvojili 3. mesto. V ekipi so še bili: Aljaž Klarič MB (43 let), Vaso Česnik Ravne na Koroškem (53 let) in Rok Kocijančič Koper (45) let. Skupno po vseh disciplinah so naši atleti zasedli 4. mesto. Zmagali so atleti Avstrije, pred Čehi, Madžari, peti so bili Švicarji in šesti Hrvati. Naslednje leto bo tradicionalni šesteroboj organizirala švicarska atletska zveza.



Več v Šport