Tujec po bencinski črpalki hodil s prižgano cigareto in po tleh polival gorivo

Najprej je vozil ukradeno kombinirano vozilo, nato na javnem mestu kršil javni red in mir ter se nedostojno vedel do policistov

Prlekija-on.net, četrtek, 25. julij 2019 ob 17:493
Policija

Policija

Policisti PPIU Murska Sobota so v sredo, 24. julija, okrog 20. ure, po predhodnem obvestilu Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Murska Sobota, na območju Lendave, kontrolirali 53-letnega voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, sicer romunskega državljana, za katerega se je kasneje izkazalo, da vozi kombinirano vozilo, ki je v Schengenskem informacijskem sistemu zabeleženo kot ukradeno. Vozilo je bilo zaseženo.

V četrtek v jutranjih urah pa je ta isti državljan Romunije v Dolgi vasi na javnem kraju kršil javni red in mir ter se nedostojno vedel do policistov, kasneje pa je po bencinski črpalki hodil s prižgano cigareto in polival po tleh gorivo iz črpalke. Policisti PP Lendava so mu odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1 in suma storitve tatvine po 204. členu KZ-1. Zaradi kršitve javnega reda in miru ter nedostojnega vedenja do policistov mu je bil izdan tudi plačilni nalog.



Več v Črna kronika