Številni nezakoniti prehodi meje v minulem dnevu

Po Ormožu so policisti lovili voznika, ki je prevažal tujce, v Središču ob Dravi so spet prijeli povratnike, tujca so prijeli tudi na vlaku, ki sta na vlak vstopila v Osluševcih...

Prlekija-on.net, sreda, 31. julij 2019 ob 13:23
Na območju Ormoža in Središča ob Dravi beležijo številne ilegalne prehode meje

Na območju Ormoža in Središča ob Dravi beležijo številne ilegalne prehode meje

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 323 klicev, od tega 97 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno
posredovanje policije. V tem času smo obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje z Republiko Hrvaško.

V torek, ob 13.20 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, s priklopnim tovornim vozilom srbskih registrskih oznak, v našo državo vstopal 36-letni Srb. V postopku mejne kontrole so policisti s pomočjo CO2 testerja, detektorja srčnega utripa in z vizualnim pregledom ugotovili, da se v priklopnem vozilu nahajajo štirje državljani Afganistana, ki so se na tak način želeli izogniti mejni kontroli. V vozilo so prišli tako, da so prerezali cerado. Vse štiri so popoldan že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Okoli 15.30 uri so policisti PP Ormož v Ormožu skušali ustaviti osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak, vendar voznik ni ustavil. Policisti so mu sledili in ga dobrih deset minut kasneje uspeli ustaviti. V vozilu so prijeli voznika, državljana Srbije in 6 turških Kurdov, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo. Turke bodo policisti vrnili hrvaškim organom, Srba pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu. Voznik je namreč med begom pred policisti, v krožišču v Ormožu, s svojo divjo vožnjo povzročil prometno nesrečo I. kategorije.

Sinoči, nekaj po 22. uri, so policisti PP Ormož pri bivšem mejnem prehodu Središče ob Dravi prijeli 4 državljane Sirije, ki so pred tem, preko začasnih tehničnih ovir nedovoljeno vstopili v našo državo. Dva od njih sta to storila tudi že 14. 7. 2019, ko so ju prijeli policisti PP Gorišnica in so ju 15. 7. 2019 vrnili hrvaškim varnostnim organom. Vse štiri bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes, zgodaj zjutraj so policisti PP Slovenska Bistrica na vlaku, na železniški postaji Pragersko, prijeli dva državljana Palestine, ki sta na
vlak vstopila v Osluševcih, pred tem pa sta nezakonito vstopila v našo državo. Oba sta med postopkom zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, zato so ju odpeljali v Azilni dom.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika