Častni naziv Obrtnik leta 2019 prejel Dušan Zorko

Na prireditvi Obrtnik leta 2019 v Ljutomeru so podelili častni naziv Dušanu Zorku in ekipi iz Gostilne Zorko

Prlekija-on.net, petek, 2. avgust 2019 ob 10:35
Obrtnik leta 2019 je Dušan Zorko

Obrtnik leta 2019 je Dušan Zorko

V četrtek, 1 avgusta, je v Ljutomeru na Glavnem trgu v sklopu 63. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekala prireditev Obrtnik leta 2019. Prireditev sta organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer in Občina Ljutomer. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, ki je podeli tudi posebna priznanja zbornice. Avgust Rajh je prejel Zlati ključ in Zlati pečat zbornice, Niko Šoštarič pa zlati ključ zbornice.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer Ivo Ozmec, ki je zlato priznanje območne zbornice podelil Avgustu Rajhu, naziv Obrtnik leta 2019 pa je prejel Dušan Zorko z ekipo Gostilne Zorko. Več o letošnjem nagrajencu pa v spodnjem videu.

Na prireditvi je spregovorila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. Za kulturni program je poskrbela Hermina Matjašič, po koncu pa je sledila še pogostitev Gostišča Taverna v šotoru na trgu.

Še prej so v sklopu občinskega praznovanja in dneva gospodarstva v atriju Mestne hiše pripravili okroglo mizo na temo Položaj obrti in podjetništva v pomurski regiji in širše.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Gospodarstvo