Srečko Centrih prejemnik plakete Občine Ljutomer z listino in denarno nagrado za leto 2019

Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je plaketo Občine Ljutomer z listino in denarno nagrado za leto 2019 prejel Srečko Centrih iz Ljutomera, za dolgoletno uspešno delo in izjemne dosežke na gledališkem področju

Prlekija-on.net, sobota, 3. avgust 2019 ob 19:46
Srečko Centrih

Srečko Centrih

V petek, 2. avgusta, je v Ljutomeru potekala Slavnostna prireditev ob praznovanju 63. praznika Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj ter nastopom pevke Ditke. Prireditev je potekala v Domu kulture v Ljutomeru, v živo pa ste si jo lahko ogledali tudi na našem portalu.

Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je plaketo Občine Ljutomer z listino in denarno nagrado za leto 2019 prejel Srečko Centrih iz Ljutomera, za dolgoletno uspešno delo in izjemne dosežke na gledališkem področju. Višina nagrade znaša eno povprečno plačo Republike Slovenije za preteklo leto.

Kot je zapisano v obrazložitvi, se je Srečko Centrih rodil 9. maja, leta 1948 v Ljutomeru. Po izobrazbi je elektrikar, sedaj upokojen. Vse življenje je živel in deloval v domačem okolju in se že zgodaj vključil v gledališko skupino KD Ivan Kaučič Ljutomer. Aktiven je od leta 1969. V času režiserjev, Julke Bezjak, Ivana Žnidariča, Marjana Beline in Staneta Kralja, je odigral v 18 predstavah. V sezoni 1996/97 se je tudi sam prvič preizkusil v režiji in od takrat na ljutomerskem odru zrežiral čez 25 predstav do letošnjega leta. Ne samo to, v vseh predstavah je tudi sam odigral eno od ključnih vlog. Napisal in postavil na oder je številne skeče, s katerimi skupina razveseljuje ljudi doma in na tujem. Režiral je tudi otroški predstavi. Pod njegovim strokovnim vodstvom je ljutomerska gledališka skupina bila v preteklosti večkrat izbrana na državni gledališki festival, enkrat celo zmagala s predstavo Vaja zbora. Člani skupine pa so večkrat posegali in posegajo še zmeraj, po nagradah za odigrane vloge v predstavah na različnih festivalih po Sloveniji.

Srečko Centrih
Srečko Centrih

Srečko Centrih je za svoje dolgoletno delo prejel številna priznanja: bronasto, srebrno in zlato Linhartovo značko, častno Linhartovo značko za čez 40-letno delovanje na gledališkem področju, Javno priznanje ZKO, Linhartovo plaketo, Miklošičevo priznanje in Miklošičevo nagrado. Leta 2003 je prejel tudi občinsko priznanje.

Za dolgoletno uspešno delo in izjemne dosežke na gledališkem področju se je Srečku Centrihu podelila plaketa Občine Ljutomer z listino in denarno nagrado za leto 2019.

Predlagatelja sta bila Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ljutomer.

Srečko Centrih
Srečko Centrih


Več v Kultura in izobraževanje