Jurica Ferenčina prejemnik pisnega priznanja Občine Ljutomer za leto 2019

Jurica Ferenčina, dr. med., spec. družinske medicine iz Črešnjevcev, je priznanje prejel za zasluge in odlično delo na področju primarnega zdravstva v Občini Ljutomer

Prlekija-on.net, nedelja, 4. avgust 2019 ob 21:481
Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina

V petek, 2. avgusta, je v Ljutomeru potekala Slavnostna prireditev ob praznovanju 63. praznika Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj ter nastopom pevke Ditke. Prireditev je potekala v Domu kulture v Ljutomeru.

Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je pisno priznanje Občine Ljutomer za leto 2019 prejel Jurica Ferenčina, dr. med., spec. družinske medicine iz Črešnjevcev, za zasluge in odlično delo na področju primarnega zdravstva v Občini Ljutomer.

Kot je zapisano v obrazložitvi je Jurica Ferenčina, rojen 31. 07. 1985, stanujoč v Črešnjevcih, kot družinski zdravnik zaposlen v Zdravstvenem domu Ljutomer od leta 2016. V Zdravstvenem domu Ljutomer skrbi za 2000 bolnikov, kar presega državno povprečje. Na strokovnem področju je kot prvi zdravstveni strokovnjak iz Ljutomera nacionalni inštruktor International Trauma Life Support »Oskrbe poškodovancev v predbolnišničnem okolju«. Od leta 2016 sodeluje v delu enote Helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor in je helikoptersko reševanje približal prebivalcem Prlekije, kar predstavlja visok standard zdravstvene oskrbe kritično bolnih in poškodovanih prebivalcev Prlekije. V letu 2019 je prejel priznanje »NAJ DRUŽINSKI ZDRAVNIK«, za katerega glasujejo pacienti oz. uporabniki zdravstvenih storitev.

Za zasluge in odlično delo na področju primarnega zdravstva se je Jurici Ferenčina, dr. med., spec. družinske medicine, podelilo pisno priznanje Občinskega sveta Občine Ljutomer za leto 2019.

Predlagatelj so bili Socialni demokrati, Občinski odbor Ljutomer.



Več v Kultura in izobraževanje