V plastični vrečki našli tri mačje mladiče

Najdeni so bili na Razkrižju v rokavu reke Mure. So eni redkih, ki so imeli srečo, da jih je našel nekdo, ki mu je mar in je poskrbel za njih...

Prlekija-on.net, četrtek, 8. avgust 2019 ob 18:392
Najdeni mačji mladiči, ki so bili v vreči

Najdeni mačji mladiči, ki so bili v vreči

V rokavu reke Mure na Razkrižju so v plastični vrečki bili najdeni trije mačji mladiči. Našla jih je mlada punca in jih dala na varno. Tako so eni redkih, ki so imeli srečo, da jih je našel nekdo, ki mu je mar in je poskrbel za njih. V Društvu za zaščito živali Pomurja se s takimi primeri žal srečujejo vsakodnevno...

V današnjem času, ko je na razpolago sterilizacija in kastracija, ko društva za zaščito živali pomagajo tistim, ki niso zmožni zaradi socialnih razmer sami poskrbeti za plačilo posega in lovljenje nesocializiranih muc, ni opravičila za ta kruta dejanja.

Imeti žival, je odgovornost. Moralna in kazenska. Za tiste, ki jim ni mar humanost do živali, v vednost, da je zanemarjanje, mučenje in ubijanje živali kaznivo dejanje.

Počasi se dviguje zavedanje, da so živali čuteča bitja. Vedno več ljudi je pozornih in prijavljajo grdo ravnanje z njimi. Prelaganje odgovornosti za njihova življenja na tuja ramena je nesramno.

Če sami nimate čuta odgovornosti do živali, jih ne imejte. Tako se boste izognili njihovemu trpljenju in svoji (ne)odgovornosti.



Več v Črna kronika