Člani Turističnega društva Polenšak na obisku pri prijateljih v Domanjševcih

Ob občinskem prazniku občine Šalovci so v Domanjševcih že osmič prikazali žetev na starodobni način in že drugič so to žetev obiskali tudi člani TD Polenšak

Ivan Trunk, petek, 9. avgust 2019 ob 13:561
Žetev na starodobni način v Domanjševcih

Žetev na starodobni način v Domanjševcih

V nedeljo, 28. julija, so bili člani Turističnega društva Polenšak povabljeni na žetev na starodobni način, ki ga organizirajo člani Kulturnega društva Petöfi Šandor skupaj z Madžarsko narodnostno skupnostjo v Domanjševcih. Ob občinskem prazniku občine Šalovci so v Domanjševcih že osmič prikazali žetev na starodobni način in že drugič so to žetev obiskali tudi člani TD Polenšak.

Pred žetvijo so nastopile predice iz TD Polenšak, ki so ob spremljavi Viktorja Munda s harmoniko zapeli nekaj pesmi. Kljub slabemu vremenu so prikazali žetev s srpi in koso prirejeno za košnjo pšenice ter vezanje snopov s povreslami in tu so nastopile tudi žanjice in kosci iz TD Polenšak. Po žetvi so prikazali mlatitev pšenice s treš mašinom na ročni pogon, pogon z geplom katerega poganjajo konji in mlatilnico na traktorski pogon. Na koncu je bil kulturni program, ki so ga pripravili člani Kulturnega društva Petöfi Šandor in pogostitev.



Več v Kultura in izobraževanje