Sredi dneva prišlo do spora in pretepa med sinom in očetom

Med pretepom sta uporabila nevarne predmete ter oba zadobila lahke telesne poškodbe

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. avgust 2019 ob 08:56
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 16. avgusta, so v dopoldanskem času na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili tri državljane Alžirije, osem državljanov Iraka in štiri državljane Irana, kateri so bili pretekle dni prijeti pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 7:24 uri so v bližini železniške postaje Ormož prijeti dva državljana Libije za katera je bilo v postopku ugotovljeno, da sta predhodno ilegalno prestopila državno mejo. Po končanem postopku bosta izročena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 12:36 uri so v gozdu izven naselja Središče ob Dravi v bližini državne meje prijeli pet državljanov Afganistana. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da so predhodno ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

Povzročil prometno nesrečo, ustavljen je bil na območju PP Ljutomer

Ob 20:05 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom v naselju Pavlovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila nepravilno prehiteval, zaradi česar je drugi voznik osebnega avtomobila zapeljal levo izven vozišča ter si poškodoval vozilo. Povzročitelj voznik osebnega avtomobila je bil izsleden in ustavljen na območju Policijske postaje Ljutomer, po zbranih obvestilih mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varnostni cestnega prometa.

Ob 21:50 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na glavni cesti izven naselja Obrež. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23:27 uri so v bližini mejnega prehoda Središče ob Dravi prijeli tri državljane Sirije. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da so predhodno ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

V soboto, 17. avgusta, ob 9:45 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi izročili hrvaškim varnostnim organom pet državljanov Afganistana, dva državljana Libije in tri državljane Sirije.

Ob 9:48 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Pred prihodom patrulje na kraj sta se udeleženca sama sporazumela.

Ob 13.18 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi psa v naselju Pavlovci. Patrulja je na kraju lastnici psa izdala plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

Na dvorišče hiše se je zatekel Maročan

V nedeljo, 18. avgusta, ob 9:10 uri so izven naselja Središče ob Dravi preprečili ilegalni prestop državne meje dvema osebama. Osebi so na kraju prevzeli hrvaški varnostni organi.

Ob 14:10 uri so bili obveščeni, da se je v naselju Hermanci na dvorišče hiše zatekel neznani moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Maroka, kateri je pred tem prestopil državno mejo na izven zato določenem mestu. Po končanem postopku bo izročen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 15:35 uri so opravili intervencijo v naselju Hum pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora in pretepa med sinom in očetom. Med pretepom sta uporabila nevarne predmete ter oba zadobila lahke telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bodo zoper oba podali kazenski ovadbi na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.



Več v Črna kronika